Burgemeester Petra van Hartskamp krijgt het eerste exemplaar van Kroniek van een dorpskoor.
Burgemeester Petra van Hartskamp krijgt het eerste exemplaar van Kroniek van een dorpskoor. (Foto: Paul van den Dungen)

Feest bij 75-jarig Mannenkoor Zanglust

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN • Maandagvond stonden de schijnwerpers gericht op ’t Kruispunt in Linschoten waar een bijzondere jubileumavond van Mannenkoor Zanglust werd gehouden.


Het koor, gekleed in de concertkleding, opende de avond met de Zangersmars van A.Trube, waarna voorzitter Johan de Jong de aanwezigen welkom heette op deze bijzondere avond. “Na lange tijd staan wij hier weer voor u opgesteld om te zingen. Het kan weer en het mag weer. Zanglust bestaat 75 jaar en dat is een jubileum om te vieren.” Daarna gaf koorlid en auteur Cees Ouwehand een toelichting op het ontstaan en de inhoud van het boek waarin het wel en wee van het koor door hem zijn beschreven. Een boek over 75 jaar koorgeschiedenis met tal van anekdotes dat het lezen meer dan waard is. 

Voorzitter Johan de Jong overhandigde hierna aan burgemeester Petra van Hartskamp het eerste exemplaar van het boek ‘Kroniek van een dorpskoor, 1946 – 2021‘. Ook de burgemeester had nog een cadeautje meegenomen in de vorm van een cheque. Vervolgens was het de voorzitter die Willem Goudriaan tot erelid van mannenkoor Zanglust benoemde, met de daarbij behorende oorkonde en bloemen voor zijn echtgenote. Ook Sjaan Bijleveld, de ‘moeder’ van het mannenkoor werd speciaal naar voren gehaald en bedankt voor alle hand en spandiensten. Dat was tevens een woord van dank aan alle vrouwen/ echtgenotes die een bijdrage leveren aan het wel en wee van het koor en zijn zangers.

Insignes

Na de koffiepauze werden er vijf jubilarissen gehuldigd voor hun 25-en 40-jarig lidmaatschap. De daarbij behorende insignes werden door burgemeester Petra van Hartskampop hun revers gespeld. Het voltallige mannenkoor verzorgde hierna nog een optreden, onder leiding van dirigent Jelte Veenhoven. Na lange tijd waren zij blij hun stemmen weer in het openbaar te laten horen en zongen ingetogen of uit volle borst nog vijf liederen. Voorzitter Johan de Jong bedankte het koor en toehoorders voor hun komst en sloot daarmee deze jubileumavond af, gevolgd door een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.


De verkoop van het jubileumboek is inmiddels van start gegaan. Het boek kost 7.50 euro. Samen met een cd van het koor is de prijs 10 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de leden van het koor; in de winkels van JAA, Wonen en Meer, bij de Ballensnoeperij in de Dorpstraat en in de POPUP Shop aan de Nieuwe Zandweg 5. Het boek kan ook worden besteld via info@zanglust.nl.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten