Wim van Wikselaar tijdens zijn presentatie in basisschool Het Kompas.
Wim van Wikselaar tijdens zijn presentatie in basisschool Het Kompas. Foto: Linda de Kort

Montfoortse SGP-wethouder stelt zich voor

Algemeen 1.500 keer gelezen

MONTFOORT • Een historisch moment voor de SGP in Montfoort: de partij neemt voor het eerst deel aan een coalitie: met Lokaal Montfoort, CDA en ChristenUnie. Wim van Wikselaar wordt de eerste SGP-wethouder en krijgt de portefeuille Financiën onder zich. De SGP heeft op een informele avond zijn wethouder gepresenteerd.

SGP-raadslid Samuel Van den Berg leidt de avond in basisschool Het Kompas in. “De zoektocht naar een geschikte kandidaat was nog niet zo eenvoudig. De SGP mag in meergemeenten een wethouder aandragen, waardoor er een groot beroep werd gedaan op mogelijke kandidaten.” Maar na een eerste gesprek met Wim van Wikselaar wordt de zaak beklonken. “Het begon te kriebelen en ik wil graag deze prachtige uitdaging aan gaan”, vertelt Van Wikselaar. 

Van Wikselaar was eerder vier jaar SGP-raadslid in Driebergen en daarna bijna vier jaar wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Nadat de kosten van een project bijna twee keer zo hoog uitvielen, trad Van Wikselaar af als wethouder. Hoewel oppositiepartijen het de andere collegeleden kwalijk namen dat ze de SGP-er lieten vallen, bleef Van Wikselaar met lege handen achter. Totdat hij werd gevraagd als SGP-fractieleider in Provinciale Staten. Daarnaast is Van Wikselaar op dit moment ook actief in het onderwijs.

Terugkijkend op zijn politieke carrière ziet Van Wikselaar de hand van God in zijn verhaal. “Op het moment van mijn aftreden was mijn vrouw zwanger van een tweeling. Helaas hebben we één van de twee kinderen moeten afstaan. Daarmee was het goed dat ik meer thuis kon zijn om samen dit leed te kunnen dragen.” En nu is Van Wikselaar klaar voor het wethouderschap in Montfoort. “Er is genoeg te doen.”

Albert Heijn 

Vanuit de zaal komt een vraag over de opening van de Albert Heijn op zondag in Montfoort, waarvan de SGP verklaard tegenstander is geweest. “Ik zou het liever anders zien, maar ik ben ook realistisch. Terugdraaien zal geen optie zijn, maar een uitbreiding van de openingstijden zal er wat mij betreft niet komen.”

Van Wikselaar toont zich gedreven en enthousiast. “Ik werk heel transparant en mijn deur staat altijd open. Een goed voorstel zal ik altijd steunen. Het gaat wat mij betreft om de inhoud en niet om de personen.” 

SGP-raadslid Bart Timmerarends sluit de avond af met een toelichting op de coalitieplannen waarin voor de SGP wonen, de agrarische sector en drugsproblematiek een belangrijke rol spelen. “We hebben hierbij ook veel vertrouwen in de samenwerking met Lokaal Montfoort.” Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het raadsprogramma. De gemeenteraad moet op 23 mei formeel instemmen met de benoeming van alle beoogde wethouders.

Linda de Kort

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20