Inzamelingsfeest Stichting Hartslag Lopik

  •   keer gelezen

LOPIK • Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert de Stichting Hartslag Lopik in samenwerking met de Schouw een feest in en om de Schouw te Lopik. De stichting houdt zich onder meer bezig met het verbeteren van het gebruik en de inzet van Automatische Externe Defibrillators (AED’s).


Doel van het feest is geld in te zamelen voor de aanschaf van AED’s, het opleiden van inwoners tot burgerhulpverleners, zodat zij kunnen reanimeren en een AED bedienen en het geven van voorlichting over reanimeren en het landelijke oproepsysteem 112. 

De stichting heeft zich als doel gesteld om in de gemeente Lopik een reanimatie te starten binnen 6-minuten na een 112-melding. De kans om een hartstilstand te overleven wordt aanzienlijk vergroot wanneer binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren. 

Het feest is bedoeld voor de inwoners van de gemeente Lopik. Er is muziek (DJ en Liveband), bingo en springkussen voor de kinderen. Ook wordt uitleg gegeven over het reanimatienetwerk 112 en hoe een AED werkt. Overdag draait een rad van avontuur, waarbij de bezoekers mooie prijzen kunnen winnen. Ook zijn overdag loten te koop voor de hoofdprijstrekking die ’s avonds plaatsvindt. De hoofdprijs is een iPad. Dit alles onder het genot van een lekker drankje en een hap(je). 

Datum: vrijdag 17 juni 2022 van 16:00 tot 22:00 Locatie: De Schouw in Lopik, M.A.A. Schakelplein 6, 3411 DJ Lopik.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten