Foto: Scania V8 Classic Tour

Stoet van Scania oldtimers

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN • Op zaterdag 21 mei zal rond 14:15 uur een stoet van maar liefst 50 Scania oldtimers van de Scania V8 Classic Tour een route gaan volgen over de M.A. Reinaldaweg vanaf Linschoten. Daarna gaat de stoet door richting Benschop waar de oldtimers op de rotonde van de N210 / N204 om zullen keren. Vervolgens gaat de stoet via de N228 langs Haastrecht en Oudewater richting Gouda. 


Het zijn de oude Scania 8 cylinders van het type 140 en 141, met bouwjaren tussen 1969 en 1980. Dit zijn beroemde vrachtwagens onder de oudere chauffeurs, want dit waren in die tijd de sterkste trucks die er te koop waren.

“Het geluid, de betrouwbaarheid en zuinigheid maakten het verhaal compleet, waarmee het legendarische vrachtwagens zijn geworden. Het zijn oldtimers die elk jaar toch even uit de schuur gehaald moeten worden. Zo’n activiteit is een geweldige stimulans om het voertuig rijdend te houden. Voor het publiek is het prachtig om de oldtimers voorbij te zien komen. Het geluid van de V8 motoren van Scania roept herinneringen op. Daarbij is het een bijzonder kleurrijke verzameling in vele variaties!”, aldus Wim Lagerweij van de Scania V8 Classic Tour uit Zegveld.

De tour wordt bij Linschoten gestart, waar de deelnemers via een dubbele actie tussen twee rotondes elkaar nog even extra tegen gaan komen. Daarna volgt de optocht over de bovengenoemde wegen. Rond 15:30 uur (ruw geschat) zal de stoet Linschoten weer passeren.

Uiteraard wordt het publiek verzocht voldoende afstand te houden voor ieders veiligheid.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten