President Bas van der Horst van de Lionsclub overhandigt de laptops aan Yvette Huige van Pulse.
President Bas van der Horst van de Lionsclub overhandigt de laptops aan Yvette Huige van Pulse. Foto: Stichting Pulse

Schenking laptops helpt Oekraïners Nederlands leren

Algemeen 598 keer gelezen

IJSSELSTEIN / LOPIK • De Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard  heeft Stichting Pulse tien laptops geschonken voor - digitaal -  taalonderwijs aan Oekraïense vluchtelingen die op dit moment in IJsselstein en Lopik verblijven. Ze zijn hard nodig, zo leert de praktijk.

Stichting Pulse heeft gemerkt dat de gevluchte Oekraïners een flinke taalbarrière ervaren. Het grootste gedeelte spreekt namelijk alleen Oekraïens of Russisch. Oekraïners mogen werken in Nederland, maar de taalbarrière maakt dit heel moeilijk. Om de vluchtelingen een kans te geven in de samenleving en op de arbeidsmarkt, wil Stichting Pulse hen ondersteunen door Nederlandse taallessen aan te bieden. Het doel is om deze lessen frequent aan te bieden door gespecialiseerde taaldocenten, ondersteund door de eigen taalvrijwilligers.

Welzijnsstichting Pulse noemt de tien gedoneerde - refurbished- laptops van de serviceclub hiervoor een fantastisch begin. President Bas van der Horst van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard overhandigde de laptops aan directeur-bestuurder Yvette Huige van Pulse. De opvang van Oekraïense vluchtelingen zal naar verwachting, en afhankelijk van de situatie in Oekraïne, ook in IJsselstein en Lopik nog voortduren.
Bas van der Horst van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard heeft gemerkt dat de Oekraïense vluchtelingen zich graag nuttig willen maken en bovendien een eigen inkomen willen verdienen. ‘’Basiskennis van de Nederlandse taal is daarbij dan van essentieel belang. De laptops die we gedoneerd hebben kunnen direct gebruikt worden om de Nederlandse taal te leren. Ik ben blij dat we met onze donatie al zo snel kunnen bijdragen aan taalonderwijs.’’

Hij hoopt dat de actie ook andere serviceclubs, bedrijven en particulieren stimuleert om de komende periode te helpen waar dat kan. ‘’De tien refurbished laptops via De Wit Computers zijn het begin, maar er is meer nodig.”
Pulse reageert: ‘’Bij deze willen we Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard bedanken voor deze fantastische donatie. Het geeft ons een kickstart om de taallessen te realiseren. Om deze lessen echter voor een langere periode frequent aan te kunnen bieden is er meer nodig en kunnen we alle hulp goed gebruiken. Wie een donatie wil doen, kan mailen naar info@stichting-pulse.nl.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Montfoort SV'19 gelijk in slotfase, zure druiven voor IJFC en ander voetbal Sport 27 mrt., 09:56
Afbeelding
Volleyballers Vives heroveren derde plaats Sport 27 mrt., 09:55
Afbeelding
60-jarig SSS Lopik pakt flink uit met jubileumuitvoering Sport 27 mrt., 09:30
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 27 mrt., 09:30
Afbeelding
Goud in België voor Jake (7); zilver voor Carly (7) Sport 27 mrt., 09:15
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Algemeen 25 mrt., 09:00
Afbeelding
Tom van der Steen nieuwe BOA gemeente Montfoort Algemeen 24 mrt., 15:58
Afbeelding
RMN verdelgt onkruid met heet water Algemeen 24 mrt., 14:56