Anna, Ype, Sarah en Gerke willen zoveel mogelijk geld inzamelen.
Anna, Ype, Sarah en Gerke willen zoveel mogelijk geld inzamelen. Foto: Linda de Kort

Samen op de fiets voor Alpe d’HuZes

Algemeen 1.683 keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Ype en Sarah (7 jaar) zijn er al twee jaar klaar voor: samen met hun ouders op de racefiets de Alpe d’Huez beklimmen. Na alle coronamaatregelen gaat het avontuur voor het gezin op 2 juni echt beginnen. Tijdens het sportevenement Alpe d’HuZes proberen moeder Anna, vader Gerke en tweeling Ype en Sarah op de fiets zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. “Voor buurman Chris”, zegt Ype.

In het sportieve gezin wordt regelmatig de racefiets gepakt. Een paar jaar geleden kwam daar het idee bij om aan Alpe d’HuZes mee te doen. Het trieste overlijden van buurman Chris speelde daar een grote rol bij, maar ook bij andere familieleden en bij vrienden en kennissen in de omgeving van het gezin werd de ziekte geconstateerd. “Het zou zo mooi zijn als deze ziekte eindelijk bedwongen kan worden.”

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Een week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

“We gaan allemaal op onze eigen racefiets. Gerke en ik zullen ‘s ochtends vroeg samen gaan en daarna zullen we als gezin de klim gaan maken. Spannend, maar we hebben er ook heel veel zin in.”

Bijzondere week
Alles is geregeld voor deze bijzondere week. Het gezin heeft een huisje gehuurd, opa en oma gaan mee en de school van Ype en Sarah gaf graag toestemming voor verlof. “De kinderen kunnen daar ook naar school. Dat is erg fijn voor hun eigen ritme en rust. Want het zullen beslist ook zeer emotioneel geladen dagen worden’, vertelt Anna.

Anna en Gerke verzinnen allerlei leuke acties om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar kanker. “Zo hebben wij in december oliebollen gebakken. Meer dan 1000! We kregen bestellingen uit het hele land, omdat we ook dankzij het recept van mijn schoonmoeder overheerlijke glutenvrije oliebollen konden maken”, lacht Gerke. “En ze waren lekker!”, bevestigt Sarah.

“En nu hebben wij een nieuwe actie met wijn. We geloven er erg in dat je het leven ook moet vieren. Dat kan op heel veel manieren, maar toch ook met een mooi feestelijk glas wijn. Met een vriend hebben we drie mooie wijnen uitgezocht die we voor het goede doel gaan verkopen onder het motto: Koop een fles (of 6) voor de Alpe d’HuZes!”

Uit Zuid-Afrika komen de witte en rode wijnen: Sauvignon Blanc en Pinotage, ieder €10,95 per fles of  €60,- voor 6 flessen in een doos. De rosé is Rose Estandon uit de Provence en kost  €12,25 per fles. 

Geïnteresseerd in een heerlijke flesje? Via teamalpenkanjers@gmail.com of via het bestelformulier kunt u uw bestelling doorgeven!

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws gisteren
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57