Reparatie M.A. Reinaldaweg in Lopik

  •   keer gelezen

LOPIK • In de periode van 13 tot 23 mei 2022 voert aannemer KWS werkzaamheden uit op de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik. Het gaat om een reparatie aan een duiker in de weg, ter hoogte van bedrijventerrein De Copen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd tijdens de duur van twee weekenden.


Onder de N210 ligt een duiker. Dit is een constructie die de sloten links en rechts van de weg met elkaar verbindt, zodat het water door kan stromen. De weg voor en na de duiker is de afgelopen jaren gezakt, waardoor er een oneffenheid in het wegdek is ontstaan. Omwille van de verkeersveiligheid, wordt de oneffenheid verholpen door het aanbrengen van betonnen stootplaten onder de weg.

Om de hinder te beperken en de bereikbaarheid te borgen, voert KWS de werkzaamheden in twee weekenden uit. Tijdens de werkzaamheden is bedrijventerrein De Copen tijdelijk ook via de calamiteiteningang in en uit te rijden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Weekend 13-16 mei
Vanaf vrijdagavond 13 mei, 20:00 uur tot maandagochtend 16 mei, 05:00 uur werkt KWS aan het fietspad/parallelweg. Een deel van de hoofdrijbaan is tijdens de werkzaamheden in gebruik als werkgebied. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid via de N207-N228-N204. Fietsers worden omgeleid via de hoofdrijbaan.

Weekend 20-23 mei
Vanaf vrijdagavond 20 mei, 20:00 uur tot maandagochtend 23 mei, 05:00 uur werkt KWS aan de hoofdrijbaan. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid via de N207-N228-N204. Fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden.

In beide weekenden kan bestemmingsverkeer De Copen bereiken vanuit noordelijke én zuidelijke richting. Verder krijgen nood- en hulpdiensten bij calamiteiten altijd een snelle doorgang over de parallelweg.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten