Burgemeester Petra van Hartskamp opent Galerie Montfoort in de kelder van Het Oude Stadhuis.
Burgemeester Petra van Hartskamp opent Galerie Montfoort in de kelder van Het Oude Stadhuis. Foto: Paul van den Dungen

Galerie Montfoort opent haar deuren

Algemeen 1.213 keer gelezen

MONTFOORT • Het was de zoektocht naar een geschikte ruimte die de nodige gesprekken en tijd heeft gekost, maar Multi Design Artist Marcel Wammes en Beelden Kunstenaar Piet van der Wildt zijn sinds vrijdag de eigenaars van Galerie Montfoort.  De kelder van Het Oude Stadhuis biedt ruimte om werk van wisselende exposanten te tonen. 

Zo is er momenteel werk te zien van Han van Balgoijen, die schilderen tot haar belangrijkste expressiebron heeft verkozen. Zij werkt het liefst met olieverf en ritme, ruimte en intuïtief kleurgebruik karakteriseren haar werk. 
Edith Donck maakte bijna 35 jaar haar Willeskopse Naïeven. Na dik 220 naïeve verhaaltjes op klein formaat is ze wel een beetje uitgepraat en is het wat meer romantisch realistisch geworden. De jaargetijden in Willeskop en Linschoten zijn nu haar favoriet.
Ook Gina Gerritsen is kunstenares. Alles om haar heen kan haar inspireren, maar de mens en met name het menselijke figuur is haar grootste inspirator om deze te verbeelden. Zij werkt graag met olieverf maar experimenteert ook met andere materialen en technieken. Natuurlijk zijn er ook werken te zien van de galeriehouders zelf. Te beginnen bij Marcel Wammes, oud eigenaar van Brum design en Naem volgde de Grafische school en Kunstacademie Artibus in Utrecht. Zijn passie ligt in verschillende disciplines van grafische kunst, tekenen, design, keramiek, schilderen, fotografie, beeldhouwen en het creëren van ruimtelijke objecten uit verschillende materialen.
Ook is er werk van de mede-eigenaar van Galerie Montfoort, Piet van der Wildt. Hij is beeldend kunstenaar met fotografie en grafische vormgeving als achtergrond en actief in de kunst van het beeldhouwen. Hij vindt het hakken, vijlen, raspen en polijsten van miljoenen jaren oude steen een heel bijzondere ervaring. Een beeld op de goede plaats neergezet met de juiste lichtval is elke dag een bron van energie.
De opening moest natuurlijk met familieleden en genodigden gevierd worden. Na korte toespraken door Piet van der Wildt en Marcel Wammes was het aan burgemeester Petra van Hartskamp om Galerie Montfoort officieel te openen. Zij sprak de aanwezige gasten toe en zei trots te zijn op de kunst in Montfoort. Zij noemde daarbij het Montfoorts Kunstenaars Collectief. “Dat ligt een beetje aan de rand van de stad en niet iedereen komt daar een kijkje nemen. Daarom is het ook zo mooi dat kunst nu ook naar het centrum is gebracht. Ook is er binnen de gemeente een denktank bezig plannen te ontwikkelen om meer bezoekers naar de stad te trekken. De horeca is van een uitstekende kwaliteit en zeker ook een goede reden om onze stad te bezoeken. Wij zitten hier nu in Het Oude Stadhuis, een historische plek waar in in het rampjaar 1672, nu 350 jaar geleden, de Franse soldaten waren gelegerd. Een plek waar historie en kunst samenkomen. Ik vind dat echt fantastisch en heb hele hoge verwachtingen dat dit meer bezoek gaat trekken.”
Daarna verrichtte de burgemeester de openingshandeling door met krijt het woord ‘Open’ op een van de toegangsborden te schrijven.

Paul van den Dungen

Kunst en historie komen samen in de kelder van het Oude Stadhuis, waar 350 jaar geleden Franse soldaten waren gelegerd.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25