Maestro-dirigenten Bert Jansen en Leendert Scheel flankeren Nienke van Kortenhof, de winnares van de gouden baton.
Maestro-dirigenten Bert Jansen en Leendert Scheel flankeren Nienke van Kortenhof, de winnares van de gouden baton. Foto: Paul van den Dungen

Nienke grote winnaar gouden baton Ons Genoegen

Algemeen 954 keer gelezen

MONTFOORT • In een goed gevuld St. Joseph hield de Koninklijk erkende Muziekvereniging Ons Genoegen zaterdag haar jaaruitvoering. De in 2020 honderd jaar geworden oudste van de drie muziekverenigingen in de gemeente Montfoort, kon door coronabeperkingen weer voor publiek optreden. 

De Twirl & Dance groep onder leiding van Ria van der Spek gaf een wervelende show. De laatste, omdat er onvoldoende deelnemers zijn. Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Arie van Werd. Een van de nummers was ‘Back to Bennet’. Daarin was duidelijk de sound van de drummer van The Shadows, Brian Bennet, te horen en vooral het herkenbare ‘Little B’ . Het leerlingenorkest onder leiding van Jan de Koning gaf overduidelijk blijk van hun vorderingen. Ook de nummers door het orkest met Harry Tazelaar op de bok, was een genoegen om naar te luisteren. Maar liefst 13 jubilerende leden werden hierna door burgemeester Petra van Hartskamp geëerd met de daarbij behorende versierselen en oorkonde. Bijzondere jubilarissen waren toch wel Greet Bos en Evert van der Burgt die 50 jaar lid waren, Simon Pols 60 jaar lid en tenslotte werden Jan de Koning en Ab de Kruif onderscheiden met hun 65 jarig-lidmaatschap.

Maestro

De strijd om de gouden baton ging tussen drie bekende Montfoorters, oud burgemeester Bert Jansen, Leendert Scheel en Nienke van Kortenhof. Zij werden gejureerd door oud dirigenten Frank Samsom en Peter Nijland en huidige dirigent Harry Tazelaar. Zij dirigeerden het grote orkest in een mars en een orkeststuk. Leendert Scheel beet het spits af en dirigeerde, naar hij zelf zei, volledig relaxt, soepel en prettig. Bert Jansen had er zichtbaar iets meer moeite mee, terwijl Nienke van Kortenhof in al haar overgave zowel het orkest als het publiek aan zich wist te binden. Uiteindelijk was zij het ook die met 66 punten de grote winnaar werd, gevolgd door Leendert Scheel met 55 punten en op de derde plaats Bert Jansen met 47 punten, waarmee Nienke de overduidelijke winnaar werd van de gouden baton.
Voor zowel de inmiddels 102 jarige Muziekvereniging Ons Genoegen als voor het publiek werd het een mooie kijk- en luisterrijke muzikale avond.

Paul van den Dungen

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46