<p>Liliane Suurenbroek met haar quilt in het stadsmuseum.</p>

Liliane Suurenbroek met haar quilt in het stadsmuseum.

(Foto: Aangeleverd)

Quilts van Liliane Suurenbroek in stadsmuseum ‘De Knoperij’

  •   keer gelezen

MONTFOORT/LINSCHOTEN • Nadat de gastplek in het museum was gebruikt door het 25-jarig Theaterkoor Marcello, is het nu de gelegenheid aan Liliane Suurenbroek uit Linschoten om deze ruimte te vullen. Prachtige wandkleden, van klein naar groot, sieren nu de muren en panelen in het stadsmuseum in Montfoort. Tegen de eeuwenoude muur achterin De Knoperij komen de kleden schitterend tot hun recht.


Liliane: “Sinds begin jaren ‘90 ben ik al besmet met het patchwork-/quiltvirus. Ik volg de snelle methoden, die ontwikkeld zijn door slimme Amerikaanse vrouwen, op de voet. Zij maken het mogelijk om met je rolmes en snijmat moeilijke patronen precies en snel te snijden en daarna met de naaimachine te naaien. En ik geef ook workshops.”

Het bestuur van het stadsmuseum is elke keer weer verrast van het creatieve talent wat binnen de gemeente aanwezig is en biedt daarvoor een podium. Lex van Wijk: “Het is zeker een bezoek waard. De kleden zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan De Knoperij. De expositie is te zien tot en met 20 mei.”

Liliane geeft op twee momenten een demonstratie en uitleg over het quilten in het museum: op zaterdag 9 april en op zaterdag 30 april van 13 tot 16 uur. De hoofdexpositie over de zorg ‘Ziek, zwak …. Zorg’ is ook nog te zien t/m 21 mei.

Het Stadsmuseum De Knoperij in Montfoort is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12.30-16 uur en op zaterdag van 10-16 uur. Zie ook www.deknoperij.nl.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten