Foto: RMN

RMN start met onkruidbestrijding

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Eind maart start Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) weer met de bestrijding van onkruid. Ook in IJsselstein bestrijdt RMN de ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken en woonerven. Dit doet RMN onder andere met de 100% milieuvriendelijke ‘heetwatermethode’. Om dit op zoveel mogelijk plekken effectief te doen, vraagt RMN bewoners hun auto tijdelijk even weg te halen, als ze zien dat de RMN-voertuigen in de straat aan het werk gaan. Het onkruidseizoen loopt globaal tot en met september.


RMN maakt gebruik van de heetwatermethode. Hierbij wordt een minimale hoeveelheid bijna kokend water op het onkruid gespoten. Het hete water vernietigt de celstructuur van het onkruid. Deze methode werkt bijzonder efficiënt en er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen meer nodig. Hierdoor raakt het grondwater dus ook niet vervuild. Daarnaast zet RMN borstelmachines in om het onkruid op trottoirs en uit goten te verwijderen. RMN bestrijdt alleen onkruid en geen mossen. 

Ondanks goede afspraken en een planning vooraf, is de groei van onkruid mede afhankelijk van het weer. Medewerkers van RMN zijn tijdens de werkzaamheden continu scherp op hoe de beeldkwaliteit in de wijken is en zo nodig past RMN de werkplanning daarop aan. Als er veel onkruid staat, is het soms nodig om de bestrijding vaker te herhalen. 

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten