Met het loslaten van ballonnen lieten de leerlingen symbolisch hun vertrouwde schoolgebouw los.
Met het loslaten van ballonnen lieten de leerlingen symbolisch hun vertrouwde schoolgebouw los. Foto: Ingezonden foto

Iedereen is blij met De Wenteltrap ‘2.0’

Algemeen 2.101 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Een kleine maand geleden verlieten de 125 leerlingen van De Wenteltrap, school voor speciaal basisonderwijs, hun schoolgebouw aan de Baden Powellweg voor de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Sint-Petersburglaan. Daar gingen op 7 maart de deuren open van De Wenteltrap ‘2.0’ in het oude schoolgebouw van De Ark.

En 2.0, zo genoemd door de verhuiscommissie, is veel beter dan het oude gebouw: zonnig, open en licht, met nieuwe ledverlichting, rustige basiskleuren in het interieur en nieuw schoolmeubilair van Schilte. De kernwoorden volgens Ellen Peelstok van De Wenteltrap: “Licht en fris.” De leerlingen waren met een filmpje goed voorbereid op de verhuizing. “We hebben vooraf ook de school bezocht, waarbij iedere leerling iets van de oude school mocht meenemen om in de nieuwe klas te zetten.” Nog een geweldige toevoeging: “De nieuwe keuken waar leerlingen uit groep 8 kunnen koken tijdens de praktijklessen. En het grote handarbeidlokaal dat ook voor praktijklessen geschikt is.” Allemaal heel anders dan het oude gebouw, waar de Wenteltrap - een samenvoeging van de Jan Bunnikschool en De Zonnewijzer - ruim 20 jaar geleden begon. “Het oude gebouw lekte, tochtte, de luchtkwaliteit was slecht en de verwarming was regelmatig kapot”, vertelt Ellen.
De Wenteltrap is verhuisd omdat de gemeente op termijn bouwplannen heeft aan de Baden Powellweg. De overkoepelende stichting Trinamiek besloot tot de verhuizing naar het gebouw van basisschool De Ark. De gemeente zorgde voor een kiss-and-ridestrook en een plek voor de busjes voor het leerlingenvervoer in de regio. “De nieuwe school past helemaal bij ons”, aldus Ellen. De leerlingen genieten van het grote gemeenschappelijke schoolplein. “Allemaal blije koppies”, lacht ze. “En ouders zijn enthousiast. Van de oudervereniging kregen alle leerlingen zelfs een lekker cadeautje en de docenten een ontspannend douchepakketje om bij te komen van het vele werk.” Vrijdag is de kennismaking met de buurscholen en 1 april is de officiële opening.

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 20 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13