<p>Directeur Arie Belo was blij verrast, maar had er totaal niet op gerekend.&nbsp;</p>

Directeur Arie Belo was blij verrast, maar had er totaal niet op gerekend. 

(Foto: Paul van den Dungen)

BELO Groep wint Duurzaamheidsprijs

  •   keer gelezen

MONTFOORT / LINSCHOTEN • Voor de vierde keer is vrijdagmiddag de Duurzaamheidsprijs Montfoort en Linschoten uitgereikt. De eer ging naar de BELO Groep in Linschoten.


Acht genomineerde en instellingen uit Montfoort en Linschoten waren voor de definitieve uitslag naar Het Beloken Land gekomen. Het thema dit jaar was ‘Minder verspillen’. Voorzitter Geertrui Verbraak van Stichting Duurzaam Montfoort, geheel volgens het thema gekleed in een jurk gemaakt van gerecyclede petflessen, sprak met alle genomineerden over hun nominatie. Een jury onder leiding van wethouder Yolan Koster, Klimaatburgemeester Matthijs Hombergen, Kees Birkhoff - oprichter van BLR Bimon - en coördinator van de Duurzaamheidsprijs Petra Kerste riep na veel wikken en wegen de BELO Groep uit Linschoten tot winnaar. 

Deze zeer innovatieve machinefabriek en constructiebedrijf verwerkt veel reststromen uit de recyclingbranche, zoals van oude matrassen, meubels, pallets en het verwerken van bermgras tot vezel. BELO beschikt bovendien over 752 zonnepanelen om in de eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. Een enigszins verbouwereerde Arie Belo kwam naar voren om de prijs en felicitaties van wethouder Koster in ontvangst te nemen. Hij was blij verrast, maar had er totaal niet op gerekend. Naast een oorkonde en de eeuwige roem ontving hij een kunstwerk onder een glazen stolp, gemaakt door Carolien Hoogstrate van het Montfoorts Kunstenaars Collectief. 

De overige genomineerden kregen een mooi pakket van molen De Valk. Hierna was er gelegenheid om bij een drankje na te praten.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten