<p>Wethouders en Hoogheemraad openen het plein.</p>

Wethouders en Hoogheemraad openen het plein.

(Foto: Paul van den Dungen)

Groen Klimaatplein ook bij GroenRijk Montfoort

  •   keer gelezen

MONTFOORT / OUDEWATER • Vele tuincentra in Nederland hebben intussen een klimaatplein ingericht. Sinds donderdag ook GroenRijk Montfoort. 


Het tuincentrum heeft daarvoor speciaal 50 vierkante meter beschikbaar gesteld. Wethouder Ivo ten Hagen van Montfoort en zijn collega Bas Lont van Oudewater knipten samen met Hoogheemraad Constantijn Jansen op den Haar een lint door waarmee het plein officieel werd geopend. Directeur Focke Segers van GroenRijk zegt dat de tuincentra hiermee hun nek uitsteken om inwoners helpen om ook in hun tuin aan de slag te gaan met vergroening. Met tips, voorbeelden en subsidies van de gemeente kunnen de inwoners aan de slag om hun tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren. Ook kunnen ze een bijdrage leveren om wateroverlast te voorkomen en hun tuin klaar te maken voor de toekomst. Wethouder Ten Hagen: “Je kunt het als gemeente, maar ook als individuele inwoner niet alleen. Onze inwoners hebben samen meer grond in hun bezit dan de gemeente. Met ons  allen kunnen we er een mooie en veilige toekomst van maken.”
Ook Hoogheemraad Constantijn Jansen op den Haar memoreert het belang ervan. ‘’Wij ondervinden allemaal al hinder van de klimaatverandering. Steek de handen uit de mouwen en start de vergroening. In het tuincentrum kan iedereen genoeg ideeën opdoen en advies inwinnen.”

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten