<p>Het team van de Landelijke Opschoondag in Montfoort.</p>

Het team van de Landelijke Opschoondag in Montfoort.

(Foto: Paul van den Dungen)

Peuken staan als zwerfvuil op #1

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Ook in Montfoort en Linschoten is zaterdag de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Met 32 volwassenen en 8 kinderen werden de vooraf uitgezette gebieden in beide plaatsen ontdaan van zwerfvuil. 


In Linschoten werden in de bosjes nog drie verbrande kerstbomen aangetroffen en konden daarnaast ook nog de nodige zakken met vuil worden gevuld. Montfoort was ingedeeld in veertien wijken waaraan de vrijwilligers de handen vol hadden. In het buitengebied werd ook de Slotlaan meegenomen evenals de M.A. Reinaldaweg tussen Benschop en Montfoort en vice versa. Uit een van de sloten werden en passant nog drie dode schubkarpers en een blei gevist en afgevoerd.
Sylvia Benschop, een van de Zwerfvuilambassadeurs, merkt op dat sinds de mondkapjesplicht is vervallen er ook veel minder worden aangetroffen. Ook grote stukken vuil waren er deze keer niet bij. Wel lijkt het alsof het aantal weggegooide sigarettenpeuken maar niet wil afnemen. Ze zijn lastig met de grijpstok op te pakken. |
Douwe Pot van het platform Duurzaam Montfoort laat weten dat Arnhem een nieuw wapen heeft in de strijd tegen het zwerfafval. De peukenzuiger. Het is een kleine stofzuiger die op de rug kan worden gedragen. Het is nog een prototype maar wanneer de proef daar slaagt is het ook voor Montfoort zeker de moeite waard om de aanschaf van een dergelijk apparaat in overweging te nemen.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten