<p>Drie kinderen die met Alex op pad gingen weten het zeker: &#39;Volgende keer doen we weer mee.&#39;</p>

Drie kinderen die met Alex op pad gingen weten het zeker: 'Volgende keer doen we weer mee.'

(Foto: Lysette Verwegen)

Lekker schoonmaken op het Kameraplein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op het Kameraplein vond zaterdag de tweede editie van de Opschoondag plaats. Met veel activiteiten werden jong en ouder gestimuleerd om hun plein en de wijk schoon te houden.


Zwerfvuil in de leefomgeving en en rommel naast de containers levert bij velen - nog steeds - irritatie op. Door samenwerking tussen gemeente, Provides, RMN, Pulse, kringloop en andere organisaties werd de actie weer breed aangepakt. Omwonenden konden hun grofvuil in de opgestelde RMN-afvalwagen gooien en tweedehands spullen met elkaar ruilen, terwijl vooral de kinderen zich inzetten om zwerfvuil op te ruimen met NoPlasticRunner Erik Wierstra. Ook Alex van Eck was met zijn honden aanwezig, compleet met Laboratorium: zijn camper, waar kinderen zich - met een VR-bril op - in zee tussen de vissen waanden, om ontsteld te ontdekken welke bergen afval daar ronddrijven. “Zo worden kinderen spelenderwijs bewust gemaakt hoe belangrijk het is om geen afval op straat te gooien”, aldus Alex. Ook was er tussen de kinderen een ‘felle’ competitie gaande wie het meeste vuil zou opruimen. Inzet: een patatje bij de snackbar. Alex beloonde uiteindelijk alle 35 kinderen met een patatje.
Organisator Stella de Bie kijkt tevreden terug: “We investeren al een paar jaar in de aanpak op het Kameraplein. De samenwerking met alle betrokken partijen en de bewoners werpt zijn vruchten af.” De aanpak zal nu tevens op andere plekken in de wijk worden ingezet. “In september houden we de actie op een ander plein en natuurlijk komen we weer op het Kameraplein terug.”

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten