Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: nk-tegelwippen.nl)

IJsselstein daagt Montfoort en Oudewater uit tijdens NK Tegelwippen

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN / MONTFOORT / OUDEWATER • Tijdens de nu al spraakmakende duurzaamheidswedstrijd NK Tegelwippen 2022 daagt IJsselstein de gemeenten Montfoort en Oudewater uit de strijd regionaal aan te gaan. Het gaat erom in de gemeente zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Alle inwoners met een tegeltuin kunnen meedoen. 


Zeker honderd Nederlandse gemeenten treffen elkaar tussen 21 maart en 31 oktober in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Ook IJsselstein doet dit jaar mee. Wethouder Peter Bekker van IJsselstein heeft zijn collega wethouders uit Montfoort en Oudewater uitgedaagd. Door tegels te vervangen door planten wordt de leegomgeving in hete zomers koeler en kan het water bij heftige regenbuien beter wegzakken in de bodem. Bovendien trekken bloemen en struiken meer vogels, bijen, vlinders en andere dieren naar de tuinen.
Om de stand bij te houden moeten de gemeenten ook foto’s aanleveren als bewijs van de gewipte tegels. Met het bewijs van de aangemelde tegels kunnen inwoners van IJsselstein, afhankelijk van de hoeveelheid gewipte tegels, hun tegels inleveren bij de Intratuin of bij het Recycling station van RMN aan de Archimedesstraat. Na het inleveren van de tegels ontvangt de bewoner een tegoedbon voor gratis plantje(s) op het Groen Klimaatplein in de Intratuin.

Inwoners van Montfoort en Oudewater kunnen zich vervoegen bij het tuincentrum GroenRijk Montfoort waar inmiddels ook een Klimaatplein is geopend.

Voor meer informatie over hoe het NK Tegelwippen werkt, de regels en het stappenplan kunnen inwoners van IJsselstein kijken op www.ijsselstein.nl/nktegelwippen

Montfoort heeft de uitdaging inmiddels aangenomen.


Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten