<p>Alle betrokkenen van het Groen Klimaatplein zijn aanwezig bij de opening.&nbsp;</p>

Alle betrokkenen van het Groen Klimaatplein zijn aanwezig bij de opening. 

(Foto: Gemeente Oudewater/Woerden)

Groen Klimaatplein geopend bij Tuincentrum GroenRijk Montfoort

  •   keer gelezen

MONTFOORT / OUDEWATER - De wethouders Ivo ten Hagen   en Bas Lont van Oudewater hebben donderdag samen Constantijn Jansen op de Haar van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) ‘Het Groen Klimaatplein’ officieel geopend. Het klimaatplein is te zien in Tuincentrum GroenRijk in Montfoort. 


Met het klimaatplein wil de overheid en de Tuinbranche het belang van een groene tuin onder de aandacht brengen. Met het klimaatplein worden inwoners geholpen om aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin. Met tips, voorbeelden en subsidies van de gemeente kunnen inwoners aan de slag om hun tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren, wateroverlast te voorkomen en klaar te maken voor de toekomst. 

Wethouder Bas Lont: “Door mee te doen aan initiatieven als het Groene Klimaatplein, stimuleren we inwoners om ook zelf bij te dragen. Naast het klimaatbestendig maken van de openbare ruimte, hebben we namelijk echt de hulp van inwoners nodig. Een groene tuin is namelijk beter bestand tegen de hevige regenval en grote droogte waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit.”

Naast stappen die de overheid zelf zet, kunnen inwoners helpen door ook maatregelen te nemen. Zoals het vergroenen van de tuin. Het Groene Klimaatplein is te vinden in Tuincentrum GroenRijk Montfoort en te bezoeken tijdens de normale openingstijden van het tuincentrum.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten