<p>De familie Mulder gaat in april De Lakei openen.</p>

De familie Mulder gaat in april De Lakei openen.

(Foto: Daphne Rutze)

Overburen Mulder nemen lunchroom De Lakei over

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • De dichte deuren van De Lakei lunchroom & more gaan in de tweede helft van april weer open. Nieuwe eigenaren: de familie Mulder, bekende gezichten van de overkant van de straat waar vader Frits en zoon Stéphan met echtgenote Melviënne boekhandel Logica en The Readshop runnen.


Veel bezoekers van de binnenstad missen al maanden hun loopje naar De Lakei. Al 25 jaar staat de lunchroom & meer voor Brabantse gezelligheid, koffie met vlaai, een lekkere lunch of een gezellige borrel. Na het overlijden van oprichter Ron van der Werf zag de nieuwe eigenaar twee weken geleden, na de coronaperiode en vergunningproblemen, geen kans meer om de zaak open te houden. Overburen Frits en Stéphan Mulder hakten na ampele overwegingen de knoop door om de zaak over te nemen. “De Lakei werd enorm gemist, niet alleen door de klanten, maar ook door de ondernemers in de Benschopperstraat. Het is een prachtlocatie voor horeca en dat willen we graag zo houden”, aldus vader en zoon. De stap is minder vreemd dan het lijkt: “Mel en ik komen allebei uit de horeca”, vertelt Stéphan. “Ik ben afgestudeerd horecamanager en Mel is afgestudeerd als zelfstandige kok. De horeca blijft toch kriebelen in ons bloed.” Wat dat betekent voor The Readshop: “Mel gaat zich helemaal richten op De Lakei, waar ook mijn moeder achter de schermen zal bijspringen. Ik ga me ‘in tweeën delen’. Uiteindelijk heb ik een goed voorbeeld aan mijn vader die dat al jaren doet”, lacht hij. The Readshop krijgt er nieuwe gezichten bij. “We hebben al jaren een goed team, met een goede sfeer en dat gaan we ook opstarten in De Lakei.” 

Het concept van De Lakei blijft - met wat aanpassingen - grotendeels hetzelfde: “Koffie met vlaai, krantje, lunch met broodjes en meer en borrel met hapjes, maar dan wel met een uitgebreidere wijn- en bierkaart en alles wat verder mogelijk is. En wat we hopen: een vergunning voor sterke drank.” Op 1 april krijgt de familie de sleutel. “Dan orde scheppen en zo snel mogelijk de deuren openen.”

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten