<p>De bekendmaking van de voorlopige uitslag in Montfoort</p>

De bekendmaking van de voorlopige uitslag in Montfoort

(Foto: Paul van den Dungen)
liveblog

Verkiezingen in Montfoort: Lokaal Montfoort grote winnaar

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Er is vandaag gestemd in Montfoort en Linschoten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maandag en dinsdag was het al mogelijk een stem uit te brengen, maar vandaag worden de meeste stemmers op de stembureaus verwacht. De redactie van Het Kontakt volgt de ontwikkelingen vandaag op de voet via een liveblog.  


23:31 

23:15 Winnaar lijsttrekker Rob Jonkers reageert: 'Het is duidelijk, de kiezer heeft gesproken, en het beleid van de afgelopen vier jaar afgekraakt' 

22:15 Voorlopige zetelverdeling in de raad, nadat bijna alle stemmen zijn geteld. Lokaal Montfoort grote winnaar met - voorlopig - 4 zetels. Op afstand gevolgd door vier partijen met 2 zetels: VVD, Progressief Akkoord, CDA en SGP. Een enkele zetel voor Inwonersbelangen, D66 en ChristenUnie. 

Woensdag 16 maart

21:27 En nu maar wachten in het St. Joseph.


21:00 Stembussen zijn gesloten. In het St. Josef zijn totaal 784 stemmen uitgebracht. Het tellen is begonnen.

20:45 Langzaam komen de 12 tellers binnen in het St. Joseph. Nog een kwartier en dan sluiten de stembussen. Bijna tijd voor de verkiezingsbijeenkomst.

20:05 Tussenstand St. Joseph 725 stemmers

20:00 Nog een uur voordat de stembussen sluiten.

18:00 Ook de inwendige mens moet verzorgd worden, dus een deel van de medewerkers begint nu aan de avondmaaltijd.

17:50 uur: Het stembureau in het St. Joseph laat weten: op maandag 360 vroege stemmers, waaronder veel ouderen. Op dinsdag 590 stemmers, juist veel jongeren waarvan er ook voor de eerste keer.


17:40  Ineens een lange rij wachtenden in het St. Joseph, die keurig werd afgehandeld en ook weer snel was verdwenen.


17:10 Vandaag tot nu toe 528 stemmers in het St. Joseph. Bekende Montfoorter John Lissenburg kwam vandaag op zijn 60e verjaardag stemmen.

17:05 De VVD Montfoort laat weten dat stemmen nog kan tot 21.00 uur. Ze hebben er alvast een voorbeeld bijgedaan. Van wie zou dit stembiljet eigenlijk zijn?


17:00 Stembureaumedewerker Ben Brand controleert vooraf of mensen zowel hun stempas als legitimatie bij zich hebben. Toch een meneer zonder identiteitspapieren die onverrichterzake weer naar huis kon. En hij was vandaag niet de eerste...

16:50  CDA-kandidaat Berry Severs komt stemmen in de Hoflandhal. Op wie zou hij stemmen?

16:30  Op dit moment 895 stemmers geteld (nee, niet de stemmen!) in de beide stembureaus in de Hoflandhal (stembureaus 2 en 3). Stemmen gebeurde overigens in de beproefde coronaveilige opstelling. 

Nog een leuk weetje: Tussen de middag gebruikten medewerkers van de stembureaus in de Hoflandhal hun lunch in de kantine. Kiezers hoorden geluid en dachten in de kantine te kunnen stemmen... 

14:50 In Linschoten klinkt af toe de uitgesproken verwachting dat Montfoort Lokaal de grote winnaar van deze verkiezing zal worden en het PAK moet inleveren...

14:45 In Linschoten is er op dit moment sprake van een redelijk opkomst. Al 461 mensen hebben vanmorgen hun stem uitgebracht. De voorzitter van Stembureau 6 in Linschoten laat weten dat ook in de eerste twee dagen er een flinke opkomst was. Op maandag 261 stemmers. Met name ouderen die het ideaal vonden niet in de drukte te hoeven stemmen. Op dinsdag waren er 398 stemmers.

14:40 Als een jongen voor de eerste keer komt stemmen, wordt er gewacht tot hij het stembiljet in de bus doet, waarna een applaus volgt. In sporthal De Vaart zit de vaart er goed in en de stemming is opperbest.

14:35 Op Stembureau 7 merkt men dat de stemmer vandaag haar verjaardag viert, dus zingen ze allemaal Lang zal ze leven…

14:30 Burgemeester Petra van Hartskamp bracht een bezoek aan de stembureaus 6 en 7 in sporthal De Vaart in Linschoten.

14:15 Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, deed een rondje stembureaus.

12:49 De uitslag zo snel mogelijk weten?

12:36 VVD Montfoort/Linschoten pakt een laatste moment om haar boodschap te verkondigen.

12:20 Stembureau in Hoflandhal Montfoort spreekt van een gestage toeloop. ''Opkomst valt niet tegen.'' 

11:30 VVD-fractievoorzitter Mathieu Andriessen heeft zijn stem uitgebracht.

10:45 Van stemmen word je gelukkig!

10:30  Maandag en dinsdag is er al gestemd in Montfoort. Naar schatting 600 vroege stemmen uitgebracht. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten