Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

IJsselsteinFonds helpt verenigingen op weg na coronaleed

Algemeen 334 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Penningmeesters van IJsselsteinse verenigingen en organisaties die vorig jaar een bijdrage ontvingen in het kader van de Lockdownactie van het toenmalige Roest Crollius Fonds - tegenwoordig het IJsselsteinFonds - kunnen nu op hun rekening kijken voor een nieuwe verrassing.

Het betreft de Opstartactie van het IJsselsteinse goededoelenfonds. Het eerder uitgekeerde bedrag van 711 euro - het aantal jaren dat IJsselstein bestaat - plus 7,11 euro per lid, is aangevuld met 289 euro plus 2,89 euro per lid. “Zo maken we er een mooi rond getal van”, aldus voorzitter Nico van Dam, vice-voorzitter Michel Versteeg en secretaris Conraad Meijer. De bestuursleden hebben zichtbaar plezier in de actie. “De verenigingen hoeven er niets voor doen; we hadden alle gegevens nog van de lockdownactie. Het geld staat nu al op de rekeningen.” 
De actie werd bedacht na signalen dat verenigingen het bij de opstart na de tweede coronalockdown nog steeds moeilijk hebben. “We zijn weer een jaar verder maar met de paar maanden dat de verenigingen open konden is het coronaleed nog niet geleden.” Na twee jaar tegenwind - de actuele vergelijking met het stormachtige weer - krijgen de verenigingen een beetje wind in de rug. “En we zijn leuker dan de belasting: deze bedragen hoeven niet terugbetaald te worden”, grappen de bestuursleden. En met een knipoog naar het IJsselsteinse monopolyspel: ‘Ga verder naar start’, en incasseer de rondeprijs. Met het steuntje in de rug hoopt het IJsselsteinFonds de verenigingen en organisaties ook moreel te steunen bij de opstart. “De leden hebben de activiteiten gemist en de vrijwilligers moeten nu zorgeloos aan de slag.”

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 7 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26