<p>Henk ter Horst&nbsp;</p>

Henk ter Horst 

(Foto: PvdA)

Wim Hoogendoornprijs voor Henk ter Horst

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Zondag 23 januari heeft het bestuur van de PvdA IJsselstein samen met leden van de (steun)fractie Henk ter Horst verrast met het uitreiken van de Wim Hoogendoornprijs. Ter Horst was unaniem voorgedragen voor de prijs. 


PvdA IJsselstein heeft de prijs in het leven geroepen voor sociale verbinders, ‘metselaars’ die zorgen voor het cement en het verband in de lokale samenleving. Bij de uitreiking werden een aantal bijdragen van Henk aan het sociale cement genoemd: raadslid, commissielid, bestuurslid, programmeur, chauffeur en Manusje van alles van de Zenderexpress, budget coach voor jongeren met schulden, trouw knijperaar en lid van het PvdA ombudsteam. Ook zijn vrouw Liesbeth is in het zonnetje gezet met een bos rode rozen en samen kregen zij naast het beeldje en de oorkonde ook een bedrag van 250,-.
De prijs is vernoemd naar Wim Hoogendoorn. Deze is geboren in IJsselstein en was hier het eerste SDAP raadslid. Als metselaar was hij een sociale verbinden en zorgde daarbij ook voor het sociale cement in de lokale samenleving. Tijdens de tweede wereldoorlog zat hij in het verzet en was hij betrokken bij het drukken en verspreiden van het socialistische verzetskrantje De Vonk. In 1943 is hij verraden en opgepakt. Na gevangenschap in Amsterdam, Vught, Amersfoort is hij uiteindelijk aan ziekte bezweken in het concentratiekamp Neuengamme. Net na de bevrijding van het kamp door de Engelsen. In overleg en met toestemming van zijn nabestaanden wil de PvdA Wim Hoogendoorn eren en herdenken door zijn naam te verbinden aan een jaarlijkse prijs.
 

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten