<p>Gedeputeerde Rob van Muilekom overhandigt bloemen aan Barbara Wittebol, directeur Kunst Centraal.</p>

Gedeputeerde Rob van Muilekom overhandigt bloemen aan Barbara Wittebol, directeur Kunst Centraal.

(Foto: Vita Visser)

20-jarig bestaan Kunst Centraal

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Kunst Centraal, de provinciale organisatie voor cultuureducatie, viert in 2022 haar twintigjarige bestaan. In IJsselstein, Lopik, Montfoort en Ouderwater werkt Kunst Centraal samen met bijna alle basisscholen aan cultuuronderwijs. Met verschillende programma’s komen leerlingen in aanraking met professionele kunst én met de lokale culturele omgeving. Tijdens een online bijeenkomst op 18 januari ontving directeur Barbara Wittebol ter ere van het jubileum bloemen van gedeputeerde Rob van Muilekom.
In haar 20-jarig bestaan versterkte Kunst Centraal jaarlijks de creatieve kracht van tienduizenden leerlingen. Kunst Centraal zorgt ervoor dat de jeugd in aanraking komt met kunst en cultuur én creatieve vaardigheden ontwikkelt. Daarnaast traint en inspireert Kunst Centraal leerkrachten en docenten en adviseert over de verankering van cultuureducatie in het lesprogramma.
De aftrap van het jubileumjaar vond plaats tijdens de online bijeenkomst Anders denken op 18 januari. Deze stond in het teken van de waarde van cultuureducatie. Meer dan 150 deelnemende directeuren en beleidsmakers lieten zich inspireren door wetenschapsjournalist Mark Mieras en danser/inspirator Redouan. Gedeputeerde Rob van Muilekom sloot de bijeenkomst af: “Culturele basisvaardigheden zijn zo belangrijk, omdat je daarmee competenties, vaardigheden en strategieën ontwikkelt die je helpen deel te nemen in de maatschappij. Als provincie zijn we heel blij met Kunst Centraal, omdat zij veel kinderen kennis laat maken met cultuur en de creatieve ontwikkeling stimuleert.”
Een creatief doevakantieboek voor alle leerlingen in haar werkgebied is tevens een onderdeel van de jubileumviering van Kunst Centraal. Dit wordt in juni bij alle scholen bezorgd. Bovendien maakt Kunst Centraal een podcastserie over de waarde van cultuureducatie.
Ook het voortgezet onderwijs kan bij Kunst Centraal terecht voor advies, trainingen voor leerkrachten en projecten voor leerlingen via www.kunstcentraal.nl.


Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten