Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente Montfoort belegt online info-avonden woningbouw Bleek en Doeldijk

Algemeen 850 keer gelezen

MONTFOORT • De gemeente Montfoort nodigt belangstellenden uit voor twee online informatie- en meedenkavonden over de voorgenomen woningbouw aan de Bleek en Doeldijk in Montfoort. Beide nu nog groene locaties komen als eerste voor nieuwbouw in aanmerking. 

De Bleek grenst aan de zuidwestelijke rand van de huidige wijk Hofland en is met 19,4 hectare de grootste van de mogelijke uitbreidingslocaties. De locatie biedt plaats aan 400 tot 600 nieuwbouwwoningen. De Doeldijk aan de noordkant van de Hollandse IJssel, grenzend aan de binnenstad, meet circa 4 hectare en heeft ruimte voor circa 240 woningen. Tijdens de online bijeenkomsten toont de gemeente een video waarin wethouder, ontwikkelaars en stedenbouwkundige een toelichting geven op de wens vanuit de gemeente, de ontwikkeling van de locatie en de uitdagingen. Deelnemers kunnen aangeven hoe zij naar de locatie voor woningbouw kijken, wat hun wensen zijn en ook welke zorgen zij hebben. De informatie-avond over De Bleek vindt plaats op dinsdag 18 januari, die voor de Doeldijk op donderdag 20 januari. Beide bijeenkomsten duren van 20.00 tot 21.00 uur.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het mailadres contactnw@bpd.nl onder vermelding van de betreffende meedenkavond. Zij ontvangen op de dag van de meedenkavond een link om in te loggen. In de week na de bijeenkomst volgt een kort verslag en een overzicht van de op de avond in de chat gestelde vragen en antwoorden.
De gemeente wil de komende jaren de woningvoorraad uitbreiden om zo in de dringende woningbehoefte te voorzien en bij te dragen aan de vitaliteit van de kernen. In december 2020 heeft de gemeenteraad besloten om vier uitbreidingslocaties te onderzoeken. Vervolgens heeft zij afgelopen november besloten om de locaties De Bleek en Doeldijk als eerste uit te werken, samen met de ontwikkelaars Bunnik Projekten en BPD.

Correctie: In de papieren Zenderstreeknieuws van woensdag 12 januari staan abusievelijk de data dinsdag 20 januari en donderdag 20 januari vermeld. Dat moet natuurlijk zijn dinsdag 18 januari voor de Bleek en donderdag 20 januari voor de Doeldijk.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37