<p>Gabrijella uit IJsselstein heeft na haar pestverleden inmiddels het vertrouwen herwonnen in zichzelf.</p>

Gabrijella uit IJsselstein heeft na haar pestverleden inmiddels het vertrouwen herwonnen in zichzelf.

(Foto: Linda de Kort)

IJsselsteinse Gabrijella in finale Miss Beauty

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Gabrijella Markaj is een prachtige jonge vrouw met golvende lange haren en schitterende ogen. Het is bijna vanzelfsprekend dat Gabrijella meedoet aan de verkiezing van Miss Beauty of Utrecht 2022. Maar Gabrijella is veel meer dan alleen maar een mooi koppie. Met haar eigen verhaal over gepest worden staat Gabrijella sterk in haar leven. En dit verhaal draagt ze graag uit tijdens de verkiezingen.


Na een tip van haar moeder besloot Gabrijella mee te doen aan de Miss Beauty-verkiezing. Eerdere aanmeldingen gingen lastig en leken niet bij de organisatie aan te komen, maar onlangs kwam het goede bericht: Gabrijella was verkozen tot finalist Miss Beauty of Utrecht 2022. Op dit moment volgt ze een traject van twee maanden met veertien andere meiden waarin ze trainingen krijgen om klaar te zijn voor de zinderende finale op zondag 27 februari.

Gabrijella is geïnteresseerd in mode en persoonlijke verzorging, maar heeft veel meer interesses. Op dit moment volgt ze de zakelijke commerciële MBO-opleiding in Woerden waar ze het prima naar haar zin heeft. Dat gaat goed en ze vindt het leuk. Maar helaas heeft Gabrijella ook andere ervaringen op school meegemaakt. Zonder dat ooit duidelijk werd waarom is Gabrijella gepest op maar liefst twee middelbare scholen. Jarenlang werd ze getreiterd, fysiek benaderd en lastig gevallen.

Bedreigd met een mes

“Dit ging heel ver. Altijd opmerkingen krijgen, uitgescholden worden, duwen en trekken, maar ook dat een groep leerlingen om me heen ging staan met een mes en me fysiek bedreigde.” Het ging zelfs zo ver dat toen de vader van Gabrijella op school de pestkoppen aansprak hij recht in zijn gezicht werd uitgelachen. “Je kunt toch niets doen”, werd er geroepen.
Ook na de overstap naar een tweede middelbare school ging het pesten door. “Via via werd blijkbaar mijn naam doorgegeven en ging het pesten gewoon verder”, vertelt Gabrijella. De scholen bleken weinig tegen het pesten te kunnen ondernemen. “School zorgde ervoor dat er meer afstand tussen mij en de pesters kwam te zitten. Maar daarmee werd niets opgelost.”

Sterk in het leven

Maar juist met deze ervaring staat Gabrijella op dit moment sterk in het leven. “Ik heb het echt achter me gelaten. Ik zal het niet vergeten, maar ik kan weer verder. Het zal me niet tegenhouden nu dingen te doen die ik graag wil en leuk vind. Ik hoop ook echt dat ik met mijn verhaal andere meiden kan laten zien dat het pesten over kan gaan en dat je sterker uit kunt komen. Ik was erg onzeker en het was voor mij echt een hele moeilijke periode. Maar nu kan ik vrouwen en meiden laten zien dat je kunt bereiken wat je wilt als je er hard voor werkt en ondanks je verleden er altijd sterker uit kunt komen. Ik wil graag mijn verhaal delen met de wereld. Ik heb nu vertrouwen in mijzelf, omdat ik ervoor koos om niet in mijn verleden te blijven hangen, maar mijzelf juist te bewijzen dat ik meer kan.”

Inzameling

Op dit moment zit Gabrijella volop in de voorbereiding voor de finale op 27 februari. “Met de Miss Beauty of Utrecht-organisatie hebben we bijvoorbeeld een inzamelingsactie voor de LINDA.foundation opgezet. Hiermee helpen we arme kinderen in de regio Utrecht. Ook andere opbrengsten gaan naar de LINDA.foundation. Zo gaan de kosten van de SMS-voting ook naar het goede doel. “Als mensen ‘Poll Utrecht Gabrijella’ sms-en naar 3010, dan is het natuurlijk geweldig dat ze op mij stemmen, maar ze steunen met 1,10 euro per bericht daarmee ook meteen de foundation”, legt Gabrijella uit.

Gabrijella is blij met alle dingen die ze meemaakt tijdens de verkiezing, maar het is nu ook met spanning wachten op de uitslag eind februari. “Maar het is nu al een ervaring die ik nooit had willen missen!”

Goed doel

De opbrengsten van de Miss Beauty-verkiezing gaan naar de LINDA-foundation. Zo gaan de kosten van de SMS-voting naar het goede doel. Door ‘Poll Utrecht Gabrijella’ te sms-en naar 3010, steunt u met 1,10 euro per bericht dit fonds (opgericht door Linda de Mol) dat bestemd is voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

Linda de Kort

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten