Foto: KOIJ

Grote Carnavals Optocht Apestad 2022 verplaatst

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het Bestuur van Karnavals Organisatie IJsselstein (KOIJ) heeft de knoop doorgehakt: de Grote Optocht van Apestad 2022 wordt verplaatst van 26 februari naar 26 mei 2022. Dat betekent dat één van de grootste carnavalsoptochten in de regio Utrecht dit jaar doorgaat op Hemelvaartsdag, mits de dan geldende coronamaatregelen dat toelaten.


“Vorig jaar besloten we al vroegtijdig om de carnavalsoptocht van Apestad af te lasten. Dit jaar hebben we gewacht een beslissing te nemen, omdat het langer mogelijk leek om de optocht toch door te laten gaan. De realiteit is dat met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus en de geldende maatregelen het in februari niet mogelijk is om een optocht te organiseren met de kwaliteit, de gezelligheid en het feest die we gewend zijn”, aldus KOIJ-voorzitters Jos Epping en Erik Jan van Zwieten. “Deelnemers willen graag duidelijkheid. Door de optocht nu te verplaatsen en een datum vast te leggen, houden we de motivatie voor de deelnemers en carnavalsvierders in stand.” Betrokken instanties, horeca en plaatselijke middenstand zijn inmiddels geïnformeerd en staan achter de plannen van de KOIJ.

De KOIJ is in overleg met de gemeente en de lokale horeca om het carnavalsweekend in februari niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. “Uitgerekend dit jaar is een belangrijk carnavalsjaar voor Apestad: we vieren 66 jaar carnaval en het is het 44-ste jaar dat de optocht wordt georganiseerd. Een mooie aanleiding om carnaval ‘dubbel te vieren’. Uiteraard draait het met carnaval om gezelligheid, maar de gezondheid van alle carnavalsvierders, vrijwilligers en feestvierders staat voorop. We organiseren alles met een gezonde dosis positiviteit en houden daarbij steeds rekening met alle verschillende scenario’s.”

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten