Ine Vermeer draagt de sleutels over aan Rick de Vos
Ine Vermeer draagt de sleutels over aan Rick de Vos Foto: OBS de Torenuil

Nieuwe directeur OBS de Torenuil in IJsselstein

Algemeen 4.080 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op 1 februari neemt Rick de Vos het stokje over van Ine Vermeer als nieuwe directeur van basisschool de Torenuil in IJsselstein. Rick heeft er ontzettend veel zin: “Ik kijk er naar uit om de school, de kinderen, ouders en het team te leren kennen en samen verder te bouwen aan deze prachtige school! Ik heb vertrouwen in een goede samenwerking waarbij we er alles aan doen om de kinderen een mooie schooltijd te bezorgen!”, aldus Rick. Momenteel is Rick aan het afronden op zijn huidige basisschool De Brug in IJsselstein waar hij ruim 7 jaar werkzaam is geweest als leerkracht, adjunct-directeur en (waarnemend) directeur.

Het was voor de huidige directeur Ine geen leuke tijd om afscheid te nemen van de school met de Coronamaatregelen die momenteel gelden. Ook ging de school nog eens een week eerder dicht, waardoor Ine een week eerder dan gepland afscheid moest nemen van de kinderen. Gelukkig is er alles aan gedaan om het afscheid van Ine een week te vervroegen, waardoor zij haar periode als directeur van de Torenuil feestelijk heeft kunnen afsluiten. Alle groepen mochten skeeleren of steppen op het grote plein. Er was muziek en juf Ine trakteerde op poffertjes en een kerstcadeautje. Op de laatste dag vormden alle kinderen van de school een erehaag voor haar. Ine kon op deze manier met een goed gevoel de sleutels overdragen aan de nieuwe directeur Rick de Vos.

Rick heeft voor de kerstvakantie een online kennismaking met het team heeft gehad. “Een tikkeltje ongemakkelijk voelt het wel, zo voor een beeldscherm met je nieuwe collega’s.” Gelukkig heeft Rick vrij snel na de digitale kennismaking meerdere momenten de school bezocht om op deze manier alvast ‘live’ sfeer te proeven en de collega’s beter te leren kennen. “Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn. Helaas zorgen de huidige coronamaatregelen ervoor dat de ouders beperkte toegang hebben tot de school”, vertelt de nieuwe directeur. Toch hoopt hij ook de ouders snel te leren kennen door middel van een praatje bij het schoolhek wanneer ouders hun kinderen komen brengen of halen. Starten op een nieuwe school in coronatijd is wel een uitdaging, daarom is Rick extra blij dat de minister vorige week aankondigde dat de scholen weer fysiek open mogen, zodat hij kan starten wanneer iedereen gewoon ‘live’ op school is.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10