<p>Diamanten paar Meegdes tekent graag vijf jaar bij.</p>

Diamanten paar Meegdes tekent graag vijf jaar bij.

(Foto: Paul van den Dungen)

Diamanten paar Meegdes tekent bij voor briljant

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Jan Meegdes (84) en Nelly Meegdes-Willaert (84) vierden op 28 december in stilte hun 60-jarig huwelijk, want vanwege de coronamaatregelen was er weinig mogelijk. Ook geen bezoek van de burgemeester, die wel online felicitaties zond en bloemen liet bezorgen.


Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Eindhoven. Nelly en haar zus Riet liepen op een avond een rondje toen ze zagen dat een lange blonde knul door de politie werd bekeurd omdat hij een kapot achterlicht had. Of het van de zenuwen kwam of door iets anders; de beide zussen stonden bij die gebeurtenis in ieder geval luid te giechelen. Maar van het een kwam het ander en op 28 december 1961 traden Jan en Nelly in Eindhoven voor de wet en kerk in het huwelijk. Zij kregen een zoon en een dochter, hebben vijf kleinkinderen, een achterkleinkind en een tweede is op komst.
Jan is bij Philips opgeleid tot onderhoudsmonteur/kraanmachinist. Na bijna dertien jaar stapte hij over naar Bredero’s Bouwbedrijf waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt. Zijn uitzending voor drie maanden naar Irak en Nigeria vond Nelly - thuis met hun twee jonge kinderen - niet echt leuk. Nadat hij zes jaar lang van Eindhoven naar Bredero in de Meern was gereden, verhuisde het gezin in 1971 uit Brabant naar IJsselstein, omdat de reiskosten niet langer werden vergoed. Nelly is in hart en nieren een Brabantse gebleven, wat ze - ook hoorbaar aan haar Brabants dialect - niet onder stoelen of banken steekt. Turkije is hun favoriete vakantieland en Jan rijdt ook nog steeds auto. Nelly houdt van borduren en Jan heel erg van houtbewerken en het maken van klokken. De staande klok in de hal is daar een mooi voorbeeld van. Het paar klaverjast regelmatig in De Oase. Verrast is het paar ook door felicitaties van het Kabinet van de Koning. De online boodschap van de burgemeester werd dankzij enige hulp van fotograaf Paul van de Dungen zichtbaar op de smartphone. Jan en Nelly zijn van plan hun 65-jarig huwelijk wél te vieren; hopelijk zonder beperkingen.Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten