Het gouden paar Koos en Ike Luitjens vierden hun jubileum  thuis in hartje IJsselstein.
Het gouden paar Koos en Ike Luitjens vierden hun jubileum thuis in hartje IJsselstein. Foto: INGEZONDEN FOTO

Hun gouden huwelijk begon op Curaçao

Algemeen 875 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Ze leerden elkaar kennen op Curaçao en vierden - na veel verhuizingen - op 17 december hun gouden huwelijk in hun appartement aan de Schuttersgracht. Daar werden ook de bloemen en de videoboodschap van burgemeester Van Domburg  afgeleverd.

Na de eerste ontmoeting op Curaçao, waar bruid Ike Jansen destijds woonde en bruidegom Koos Luitjens tijdens de kerstdagen vanuit de marine werd ondergebracht, trouwde het paar op 17 december in Epe. Met hindernissen: de bruidegom werd ziek maar was gelukkig nog op tijd bij het altaar. Tijdens de wittebroodsweken werd ook de bruid ziek. Het dure hotel werd ingewisseld voor zorg bij ouders thuis.
Hun eerste huis stond in Anna Pauwlona waar zoon Jeffrey werd geboren en Koos zijn baan bij de marine inwisselde voor de politie om meer thuis te kunnen zijn. In de volgende woonplaats Strijen werd dochter Mirjam geboren. Het werk bij de politie zorgde voor meer verhuizingen: naar Dalfsen en Veenendaal. Er was nog een verhuizing te gaan: in 2017 naar IJsselstein, om dichter bij zoon Jeffrey en zijn gezin te wonen. Inmiddels zijn ze trotse opa en oma van Daan (21), Fleur (20), Kim (18), Sophie(15) en Mike (15), die op hun beurt weer dol zijn op hun grootouders. En dan is er ook trouwe viervoeter Sky, die niet kan wachten tot opa en oma hem wekelijks komen halen om te wandelen.
Het gouden bruidspaar woont inmiddels met veel plezier alweer vier jaar in hun appartement in het IJsselsteinse centrum, met nog een zomeroptrekje op camping de Voormolen waar ze genieten van het buitenleven en tuinieren. Als 70-minner en 70-plusser zijn ze beiden fit. Koos loopt op zijn tijd nog een marathon en Ike probeert altijd voor iedereen te zorgen, waarbij ze op haar elektrische fiets de nodige kilometers aflegt en met de nodige boodschappentassen sleept. Kinderen en kleinkinderen hebben dan ook maar een en de mooiste wens: “We houden enorm van ze en hopelijk gaan ze in goede gezondheid op weg naar het volgende jubileum!” Wellicht nog steeds in IJsselstein...

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws gisteren
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00