<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: nl.123rf.com)

Montfoort verlost van provinciaal toezicht

  •   keer gelezen

MONTFOORT • De provincie Utrecht heeft de begroting van de gemeente Montfoort goedgekeurd en heft het preventief toezicht voor de gemeente Montfoort per 1 januari 2022 op. Dit betekent dat Montfoort onder het normale toezichtsregime komt te vallen. 


Het preventief toezicht is opgeheven omdat de gemeente Montfoort een sluitende meerjarenraming, voor de jaren 2022 en 2023, kon overleggen. De provincie heeft nog wel zorgen over de meerjarenraming voor 2024 en 2025. Wat hierin meespeelt, is dat het op dit moment nog niet duidelijk is welke middelen de gemeente Montfoort ontvangt voor de taken die zij van het Rijk krijgt opgelegd.  Montfoort hoopt op reële structurele financiële middelen van het Rijk om de opgelegde taken te kunnen (blijven) bekostigen. 

Wethouder financiën Herman van Wiggen: “Montfoort zit net als vele andere gemeenten in een financieel moeilijke situatie, met name vanwege de langdurige onduidelijkheid over de financiële middelen vanuit het Rijk, zoals voor de Jeugdzorg en het Gemeentefonds. Daarom ben ik blij dat dit college van B&W in haar laatste jaar een begroting kon presenteren die in 2022 en 2023 sluitend is.” 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten