Pim Lambriks met glimmende hoed aan het werk
Pim Lambriks met glimmende hoed aan het werk Foto: Kindercentrum WIJ

Ondanks lockdown online les bij kindcentrum WIJ

Algemeen 825 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na de laatste coronapersconferentie sloten alle scholen in Nederland een week voor de kerstvakantie hun deuren. Alleen voor noodopvang blijven scholen bereikbaar. Op kindcentrum WIJ in IJsselstein viel de aangekondigde sluiting koud op het dak. Zij besloten naast de noodopvang ook online les te geven in de week voor de kerstvakantie. “Waarom zou je niet van iedere gelegenheid gebruik maken om de kinderen les te geven?”, aldus directrice Dolly Batenburg.

Leerkracht Pim Lambriks van groep 7 verwoordt het helder: “Nederland zit weer in lockdown. Daar baal ik verschrikkelijk van, maar ik begrijp het ook wel. Maar wat ik niet begrijp, is dat de scholen een week extra vakantie krijgen. Waarom? Waarom wordt er niet door iedereen deze week thuis gewerkt of online les gegeven? Waarom creëren we weer achterstanden, terwijl dat in mijn ogen echt niet nodig is. Volgens mij heeft het overgrote deel van de (middelbare) scholieren een device en kan dus prima online les gegeven worden. Ik worstel echt met de vraag waarom de omschakeling naar thuisonderwijs niet door iedereen gemaakt kan worden. Een uur, een dag nodig om voor te bereiden….dat snap ik, maar een week extra vakantie? Dat niet.”
Het kindcentrum WIJ heeft sinds twee jaar voldoende chromebooks in huis en ook het digitale onderwijsplatform Snappet is bij alle kinderen vertrouwd. “Wij hebben bewust hier op ingezet. Dus we kunnen deze week gewoon gebruiken om contact met de kinderen te houden, ouders te ontlasten en nog net een keertje extra die moeilijke breuken uitleggen”, aldus Batenburg.

“Wat hebben we geleerd van de afgelopen lockdowns, wat is daar mee gedaan? Persoonlijk vind ik het een slappe houding van veel scholen en het kabinet om meteen de deuren te sluiten en de leerlingen vrij te geven. En wat dat betreft schaam ik mij om onderdeel te zijn van onderwijsland. Waar zijn de creatieve oplossingen gebleven die ik in veel andere beroepsgroepen wel tegen kom? Mijn collega’s en ik hebben unaniem besloten om deze week wel aanwezig te zijn voor de leerlingen. Er wordt online gewerkt aan persoonlijke doelen, moeilijke leerstof wordt herhaald, er wordt een luisterend oor geboden en we sluiten dagelijks samen af met een gezellig spel. Dat maakt mij weer erg trots. Ik doe waar ik betaald voor word en wat ik graag wil doen: informatieoverdracht en er zijn voor de leerlingen. Offline, maar ook online”, concludeert Lambriks.
De ouders zijn erg blij met de keuze van het kindcentrum. De kinderen trouwens ook. “Ze zijn blij en enthousiast. Elke dag hebben we een thema. Vandaag is dat glitter en zit meester Pim met een mooie glimmende hoed (online) voor de klas. Hoe mooi is dat!”, lacht Batenburg.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20