<p>Vrnl: Karin, Sandra en Ton bij de nieuwe auto in Arkel, uitgezwaaid door vrijwilligers van DierenLot.</p>

Vrnl: Karin, Sandra en Ton bij de nieuwe auto in Arkel, uitgezwaaid door vrijwilligers van DierenLot.

(Foto: Ingezonden foto)

Rijpickerwaard blij met transportauto DierenLot

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Een vurige wens van dierenasiel Rijpickerwaard is in vervulling gegaan. Bestuursleden Ton van Genderen en Sandra Geurtsen togen samen met asielbeheerder Karin Spies naar Arkel om bij Stichting Dierenlot een dierentransportauto op te halen.


Sandra Geurtsen deed begin september de aanvraag bij Stichting Dierenlot. “Een auto die zo is ingericht dat we onze asiel- of pensiondieren comfortabel van en naar een dierenarts of -ziekenhuis kunnen vervoeren en voor het uitwisselen of overnemen van dieren met andere asiels of stichtingen”, aldus Geurtsen. “Daarnaast gebruiken we de auto ook om bijvoorbeeld gedoneerde goederen op te halen, zoals voer dat we krijgen van een dierenwinkel of tuincentrum omdat het tegen de verkoopdatum aan is.” Dit maakt meteen helder dat de Rijpickerwaard niet de intentie heeft om de auto als dierenambulance in te zetten. “Er is al een geweldige dierenambulance in IJsselstein in samenwerking met de Dierenkliniek IJsselstein in Zenderpark. Die vrijwilligers houden zich bezig met het redden van dieren in IJsselstein en omgeving en het vervoer van dieren van particulieren - tegen een kleine vergoeding - naar bijvoorbeeld de dierenarts. We hebben al jaren een hechte samenwerking met hen; zij brengen gevonden of geredde dieren bij ons als er (nog) geen eigenaar bekend is en de gezondheid van onze dieren is in goede handen bij de Dierenkliniek IJsselstein.”
Medio oktober kreeg De Rijpickerwaard het bericht dat de auto daadwerkelijk werd toegekend. “We waren superblij en konden het nauwelijks geloven. Je krijgt contracten toegestuurd, formaliteiten die je moet lezen en we moesten fotomateriaal aanleveren voor de bestickering van de auto. Op 1 december kregen we bericht dat we de auto mochten ophalen bij Stichting Dierenlot.”
En nu staat de zo gewenste auto voor de deur; klaar voor gebruik. Dierenasiel Rijpickerwaard bestaat uit een klein groepje vaste medewerkers, inwonende studenten diergeneeskunde en vrijwilligers. “Vaak is het rijbewijs wel aanwezig maar niet altijd het (juiste) vervoer. Dit kan soms in spoedeisende situaties gaan om een levensbedreigende conditie van een dier. Hoe fijn is het dat we nu altijd een geweldige auto ter beschikking hebben om een ziek of onrustig dier veilig en comfortabel te kunnen vervoeren.”

Lysette Verwegen


Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten