<p>Leden van Scouting Montfoort droegen het Vredeslicht zondag de RK Johannes de Doperkerk binnen</p>

Leden van Scouting Montfoort droegen het Vredeslicht zondag de RK Johannes de Doperkerk binnen

(Foto: Chris Gottenbos)

Vredesvuur uit Bethlehem gearriveerd in Montfoort

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Het vredesvuur uit Bethlehem is na lange omzwervingen ook in Montfoort gearriveerd. Ronnie en Jeanne van de scouting droegen het zondag de RK Johannes de Doperkerk binnen. Op kerstavond kan iedereen er een eigen kaarsje mee aansteken.


Het Vredeslicht vanuit Bethlehem is via onder meer Oostenrijk en Duitsland naar Nederland en ook naar Montfoort gereisd. Leden van Scouting Montfoort haalden het op in Breukelen en brachten het naar Montfoort. Burgemeester Petra van Hartskamp zou het in ontvangst nemen, maar kon er vanwege de coronamaatregelen niet bij zijn.

Het is de bedoeling dat het Vredeslicht zich op op kerstavond vrijdag 24 december verder over heel Montfoort en Linschoten verspreid. Iedereen kan het Vredeslicht bij in elk geval de Protestantse Gemeente in De Rank en de RK kerk die avond ophalen tussen 15.45 en 17.00 uur. De mensen die het Vredeslicht willen komen halen wordt verzocht om zelf een windlicht met kaars mee te nemen. Zij krijgen dan een extra waxinelichtje mee, zodat ook zij het Vredeslicht verder kunnen doorgeven.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten