Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

GGD sluit kleine vaccinatielocaties vanwege opschaling grote

Algemeen 1.053 keer gelezen

REGIO UTRECHT • De GGD regio Utrecht sluit vanaf woensdag tijdelijk de kleine vaccinatielocaties in diverse gemeenten. De sluiting, waaronder die in De Schouw in Lopik. is nodig om de grote locaties in de provincie te kunnen opschalen. Al het personeel moet daar kunnen worden ingezet.

Vanaf woensdag 22 december sluiten de zogeheten ‘dichtbij locaties’ tijdelijk in de regio Utrecht. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1. GGDrU sluit de kleine locaties tijdelijk omdat ze alle medewerkers nodig hebben op de grote locaties, zodat meer mensen sneller een booster kunnen krijgen. GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. 

Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

Van de in totaal 29 vaccinatielocaties blijven acht grote locaties over. Dit zijn de locaties in Utrecht (Jaarbeurs en Hoog Catharijne), Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Op 27 december opent ook de Expo Houten. De overige kleinere locaties sluiten tijdelijk. Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.” 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23