Foto: Stockfoto 123RF

GGD sluit kleine vaccinatielocaties vanwege opschaling grote

  •   keer gelezen

REGIO UTRECHT • De GGD regio Utrecht sluit vanaf woensdag tijdelijk de kleine vaccinatielocaties in diverse gemeenten. De sluiting, waaronder die in De Schouw in Lopik. is nodig om de grote locaties in de provincie te kunnen opschalen. Al het personeel moet daar kunnen worden ingezet.


Vanaf woensdag 22 december sluiten de zogeheten ‘dichtbij locaties’ tijdelijk in de regio Utrecht. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1. GGDrU sluit de kleine locaties tijdelijk omdat ze alle medewerkers nodig hebben op de grote locaties, zodat meer mensen sneller een booster kunnen krijgen. GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. 

Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

Van de in totaal 29 vaccinatielocaties blijven acht grote locaties over. Dit zijn de locaties in Utrecht (Jaarbeurs en Hoog Catharijne), Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Op 27 december opent ook de Expo Houten. De overige kleinere locaties sluiten tijdelijk. Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.” 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten