<p>Een cadeaupakket voor 1000e bezoeker Ria Kolfschoten.</p>

Een cadeaupakket voor 1000e bezoeker Ria Kolfschoten.

(Foto: De Knoperij )

Stadsmuseum De Knoperij verwelkomt 1000e bezoeker

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Ria Kolfschoten was blij verrast toen ze hoorde dat ze de 1000e bezoeker van het Montfoortse stadsmuseum was.


Uitgerekend op de laatste dag dat het museum open mocht zijn ontving zij uit handen van voorzitter Lex van Wijk als felicitatie een Montfoorts cadeaupakket. Lex van Wijk: “Het was voor het museum een bijzonder jaar. Tot begin juni waren wij vanwege de lockdown gesloten. De vrijwilligers zorgden dat de exposities gewoon doorgingen en door de grote etalages te bewonderen waren. We zijn superblij met deze plek en de eigenaar heel dankbaar dat we deze mogen gebruiken.”
In de drukke zomerperiode kon het stadsmuseum/TIP met de nodige beperkingen wel open. In dat halfjaar ontving het museum dus meer dan 1000 bezoekers. Lex van Wijk: “En dan werden we ook nog verrast door onze nominatie voor de Erfgoedvrijwilligersprijs. Daar behaalden we de 2e prijs. Een geweldig compliment maar ook goed voor onze naamsbekendheid.”
De 1000e bezoeker kwam dit jaar eerder dan gedacht, doordat het museum annex streekwinkel en TIP steeds meer bezoekers trekt. Vooral de echte streekproducten als sappen, jams en stroopwafels vallen in de smaak, maar ook streek- en Montfoortse cadeaupakketten.
De exposities Van top top tot teen en de gasttentoonstelling van het 25-jarig koor Marcello zijn momenteel deels van buitenaf te bekijken.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten