GGD regio Utrecht schaalt deze week op van 50.000 prikken tot 135.000 prikken per week in januari.
GGD regio Utrecht schaalt deze week op van 50.000 prikken tot 135.000 prikken per week in januari. Foto: Floris Bakker

GGDrU schaalt op voor boosters; extra priklijnen in Nieuwegein en Woerden

Algemeen 935 keer gelezen

NIEUWEGEIN / WOERDEN / REGIO • GGD regio Utrecht schaalt deze week op van 50.000 prikken tot 135.000 prikken per week in januari. Er wordt vooral ingezet op grote aantallen mensen vaccineren op de grote locaties, waaronder de locaties in Nieuwegein en Woerden. Hier komen extra priklijnen en worden de openingstijden verruimd.

De andere grote locaties waar wordt opgeschaald zijn: Utrecht Jaarbeurs (nu nog P2, vanaf maandag 27 december Hal 1), Amersfoort Rijtuigenloods, Veenendaal en de Expo in Houten (vanaf 27 december opnieuw in gebruik). “Zo kunnen we veel mensen tegelijk prikken, houden we het tempo hoog, de uitvoering efficiënt en kunnen we aan deze grote vraag voldoen”, aldus de GGD regio Utrecht.

Enorme opdracht
“Dit is een enorme opdracht voor GGD regio Utrecht”, zegt Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid. “We zetten alles op alles om onze inwoners de komende weken de boosterprik te geven. Een grote uitdaging waar we voor staan en waar we met al onze medewerkers de schouders onder zetten. Dit betekent niet één been bijtrekken, maar beide. Dat vraagt veel van onze mensen. Wij vragen daarom een stukje begrip terug van onze inwoners. Bijvoorbeeld als men langer moet wachten aan de telefoon of als het niet lukt om een afspraak te plannen op een voorkeurslocatie en er iets langer gereisd moet worden.”  

Extra personeel
De GGD regio Utrecht heeft nu meer dan 1200 medewerkers beschikbaar voor het vaccineren. “Dat is niet genoeg om de komende weken 135.000 prikken per week te zetten”, zegt de gezondheidsdienst op haar website. “Daarom zijn we nu druk met het werven van nieuwe collega’s en zetten we ook personeel van onze reguliere GGD in”.

Ook benadert de GGD regio Utrecht scholen en universiteiten waar ze al eerder mee hebben gewerkt. Het Klant Contact Centrum wordt ook uitgebreid om de duizenden telefoontjes die elke dag binnenkomen, goed af te handelen. “Momenteel moeten mensen lang wachten of komen er niet doorheen. Dat willen we aanpakken door extra mensen in te zetten”, aldus GGD regio Utrecht. 

Julia Koster

Redactiecoördinator Het Kontakt-De Molenkruier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Afbeelding
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55