<p>Een hilarische cheque-overhandiging aan Amicitia.</p>

Een hilarische cheque-overhandiging aan Amicitia.

(Foto: Lysette Verwegen)

Harmonie Amicitia verrast door bijdrage IJsselsteinFonds

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • ‘Alles voor het goede doel’, moet Ellen Klein gedacht hebben toen ze De Verrassing van het IJsselsteinFonds aanvroeg.


 Het komt immers niet vaak voor dat er een aanvraag wordt gedaan voor iets wat een aanvrager zelf niet wil. In dit geval: de bijdrage van duizend euro voor de nieuwe toiletruimten in het vernieuwde Amicitiagebouw. Het leidde tot hilariteit bij de vertegenwoordigers van het IJssensteinFonds. De toiletten in het Amicitiagebouw zijn vernieuwd; met strakke witte wanden en vloeren en nieuw sanitair om makkelijk schoon te kunnen maken. Tevens is de open ruimte boven de toiletten gedicht. En daar zit volgens Ellen ‘het emotionele probleem’: “Die bruine plavuizen vloer en de open ruimte waren juist zo gezellig! Vooral met carnaval, dan kon je over de dichte deur heen met elkaar praten, omdat je elkaar in de zaal door de muziek niet kon verstaan. We hebben wat afgelachen in die toiletten. En dan nog de gezellige raampjes: ook weg”, lacht ze. Of ze komend jaar de toiletten met carnaval kan uitproberen is door corona nog de vraag...
De ‘geschiedenis’ van de toiletruimten is weg, maar Amicitialeden Elise van Schalkwijk en Vincent Bouwmans, projectleider van de verbouwing, zijn namens heel Amicitia blij met de cheque. “De ventilatie is daarmee in het gebouw ook verbeterd en dat komt in deze coronaperiode goed van pas.” Ze roemen het verenigingsgebouw - een trots bezit - en het vrijwillige klusteam ‘Jan, Jan, Wil en Bas’: “Vakmensen! Zij hebben bijna alles zelf gedaan, behalve het tegelwerk. Ze hebben gesloopt, gebouwd, geschilderd en gestyled. Dat heeft Amicitia veel geld gescheeld.” En ook hier kwam de coronalockdown onverwacht goed van pas: “We mochten toch niets doen in het gebouw”, vertelt Elise. “Geen repetities, geen lessen of wat dan ook. Het was een perfecte tijd voor de verbouwing.” De toiletten bleken kostbaar. “Daarom hebben we alles in fases gedaan”, legt Vincent uit. Een wens blijft nog staan: “De bar; daar zit een koeling in van 30 jaar oud. Dat kan beter...”

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten