De vrijwilligers van Stadsmuseum De Knoperij bij de uitreiking in Den Haag. Vooraan: Lex van Wijk, Ton van der Made en Peter Versloot. Achteraan: Madelon Hansen, Erik Vergeer, Thirza van Hofwegen en Harmjo Blom.
De vrijwilligers van Stadsmuseum De Knoperij bij de uitreiking in Den Haag. Vooraan: Lex van Wijk, Ton van der Made en Peter Versloot. Achteraan: Madelon Hansen, Erik Vergeer, Thirza van Hofwegen en Harmjo Blom. Foto:

Montfoorts stadsmuseum wint 5000 euro bij verkiezing Erfgoedvrijwilligersprijs

Algemeen 1.459 keer gelezen

MONTFOORT • Het Montfoortse stadsmuseum De Knoperij is al tweede geëindigd in de verkiezing Erfgoedvrijwilligersprijs 2021 en wint een bedrag van 5000 euro. De uitreiking vond zonder publiek plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. 

De Knoperij kreeg de prijs volgens het juryrapport vanwege de diversiteit van de groep vrijwilligers en hun inzet om erfgoed van generatie op generatie over te dragen en ook omdat zij juist in coronatijd erg creatief zijn omgegaan met het opzetten van allerlei activiteiten.

Winnaar van de hoofdprijs van 10.000 euro werd het project Helden van Vele Handen van de crowdsourcingwebsite VeleHanden.nl .Dit team, bestaande uit 20.000 vrijwilligers, helpt al 10 jaar lang met het digitaal ontsluiten van archieven en historische documenten voor het grote publiek. 

Een bedrag van 5000 euro ging eveneens naar de vrijwilligers van het Bloemencorso Sint Jansklooster, die in 2021 vanwege corona in plaats van een rijdend corso een fietstocht langs 29 creaties organiseerden.

Een onafhankelijke jury selecteerde drie finalistenteams uit de 50 inzendingen, waar het publiek vervolgens online op heeft gestemd. Op maandag 6 december heeft juryvoorzitter Kathleen Ferrier namens demissionair minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitslag bekend gemaakt. De prijs is ingesteld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor het behoud van erfgoed.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Afbeelding
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55