De vrijwilligers van Stadsmuseum De Knoperij bij de uitreiking in Den Haag. Vooraan: Lex van Wijk, Ton van der Made en Peter Versloot. Achteraan: Madelon Hansen, Erik Vergeer, Thirza van Hofwegen en Harmjo Blom.
De vrijwilligers van Stadsmuseum De Knoperij bij de uitreiking in Den Haag. Vooraan: Lex van Wijk, Ton van der Made en Peter Versloot. Achteraan: Madelon Hansen, Erik Vergeer, Thirza van Hofwegen en Harmjo Blom. Foto:

Montfoorts stadsmuseum wint 5000 euro bij verkiezing Erfgoedvrijwilligersprijs

Algemeen 1.034 keer gelezen

MONTFOORT • Het Montfoortse stadsmuseum De Knoperij is al tweede geëindigd in de verkiezing Erfgoedvrijwilligersprijs 2021 en wint een bedrag van 5000 euro. De uitreiking vond zonder publiek plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. 

De Knoperij kreeg de prijs volgens het juryrapport vanwege de diversiteit van de groep vrijwilligers en hun inzet om erfgoed van generatie op generatie over te dragen en ook omdat zij juist in coronatijd erg creatief zijn omgegaan met het opzetten van allerlei activiteiten.

Winnaar van de hoofdprijs van 10.000 euro werd het project Helden van Vele Handen van de crowdsourcingwebsite VeleHanden.nl .Dit team, bestaande uit 20.000 vrijwilligers, helpt al 10 jaar lang met het digitaal ontsluiten van archieven en historische documenten voor het grote publiek. 

Een bedrag van 5000 euro ging eveneens naar de vrijwilligers van het Bloemencorso Sint Jansklooster, die in 2021 vanwege corona in plaats van een rijdend corso een fietstocht langs 29 creaties organiseerden.

Een onafhankelijke jury selecteerde drie finalistenteams uit de 50 inzendingen, waar het publiek vervolgens online op heeft gestemd. Op maandag 6 december heeft juryvoorzitter Kathleen Ferrier namens demissionair minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitslag bekend gemaakt. De prijs is ingesteld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor het behoud van erfgoed.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws gisteren
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57