Afbeelding
Foto: Gemeente Lopik

Speciale ambtsketen voor kinderburgemeester Lopik

Algemeen 215 keer gelezen

LOPIK • Lotte Roodenburg (10) uit Benschop is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Lopik. Burgemeester Laurens de Graaf heeft haar de speciaal ontworpen ambtsketen omgehangen. 

Lotte won de tekenwedstrijd van ‘Waardevol Lopik’. De jury vond haar tekening naast een hele mooie tekening ook een soort ‘sollicitatiebrief’. Ze schreef op het wedstrijdformulier dat ze als kinderburgemeester iets zou willen doen voor het milieu en het verkeer. Ze houdt van gezelligheid en wil activiteiten organiseren voor jong en oud. 

De kinderburgemeester is allereerst een vertegenwoordiger van de kinderen uit alle dorpen van de gemeente Lopik. Burgemeester Laurens de Graaf introduceerde gisteren tijdens de installatie het ‘burgemeestersoverleg’. In dit periodieke overleg bespreken de burgemeester en de kinderburgemeester wat zij de komende tijd gaan doen. Lotte is het komende jaar aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen zoals de intocht van Sinterklaas in Jaarsveld, Koningsdag en de opening van zwembad Lobeke. 

De keten is speciaal gemaakt voor de kinderburgemeester van Lopik. De keten bestaat uit een grote penning met het wapen van de gemeente Lopik en vier kleinere penningen met symbolen en plaatjes van kinderen die aan de tekenwedstrijd hebben meegedaan. De keten is gemaakt door edelsmid Esther van Vliet uit Schoonhoven. 

De gemeente Lopik is onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ bezig met een voorbereiding van een fusie met één of meerdere gemeenten. Hierbij gaat de gemeente uit van de eigen kracht. Om die reden worden er diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt de vraag gesteld wat de dorpen uniek maakt en hoe het is om in de dorpen te leven. Vervolgens wordt verkend wat belangrijk is om aandacht aan te besteden in de toekomst. De gemeente vindt het belangrijk om ook jongeren en kinderen te betrekken bij dit project. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23