<p>Een symbolische overdracht van het voorzitterschap van Johan Boer (links) naar Remco Bloemheuvel.</p>

Een symbolische overdracht van het voorzitterschap van Johan Boer (links) naar Remco Bloemheuvel.

(Foto: Lysette Verwegen)

IJFC-voorzitter Johan Boer draagt de hamer over

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJFC heeft een nieuwe voorzitter. Johan Boer heeft na 16 jaar de voorzittershamer overgedragen aan Remco Bloemheuvel.


Boer (66) wilde al eerder stoppen als voorzitter, maar een opvolger diende zich niet eerder aan. Bloemheuvel wilde ook eerst zijn studie afronden en een jaar meedraaien. “Maar de aanhouder wint”, lacht Boer. “Met Kevin Wallenburg als penningmeester hoeft hij in ieder geval niet de dubbelfunctie te vervullen zoals ik ook nog 12 jaar heb gedaan.”

De voetballoopbaan van Boer begon in zijn jeugd. “Ik ben gek van voetbal en kwam bij IJFC terecht toen ik in IJsselstein op de middelbare school zat, want in Benschop was geen voetbalclub.” Toen die er wel was ging hij in Benschop voetballen. “Meteen in het eerste jaar op de wagen door het dorp, want we werden kampioen.” Op zijn 37e moest hij door een oogblessure stoppen: “Ik mocht niet meer koppen.” De terugkeer naar IJFC kwam na de verhuizing naar IJsselstein toen zijn zoons in 1995 bij IJFC gingen voetballen en hij jeugdleider werd.” Na een operatie in 2009 mocht hij zelf ook weer voetballen. “Recreanten, 45-plus op de vrijdag.” En met veel plezier doet hij dat nog steeds. “In 2002 werd ik lid van de sponsorcommissie en een jaar later werd ik gevraagd als penningmeester.” In 2005 werd Boer voorzitter, wat hij drie jaar later - even; uiteindelijk 12 jaar - moest combineren met het penningmeesterschap. Hij is niet specifiek blij om te stoppen: “Maar het is tijd voor nieuw bloed.”

Boer zag IJFC groeien van 450 naar 910 leden, waarmee de club ‘vol’ is. “Daar hebben het peutervoetbal en het meidenvoetbal veel aan bijgedragen. Jongens en meiden kunnen bij IJFC een voetballoopbaan krijgen.” Wat ook meespeelt: “De accommodaties, de gezellige derde helft en de saamhorigheid. Bij IJFC zijn vriendschappen voor het leven ontstaan die reiken tot buiten het voetbalveld.” Waar bij ander sportclubs het ledental daalt groeit IJFC tegen de klippen op. “Ik zei het jaren geleden al: IJFC is hót! Jammer dat Corona al twee jaar roet in het eten gooit, maar de sportieve prestaties lijden er niet onder.” 

Het voorzitterschap is een grote verantwoordelijkheid. “Gelukkig is er nooit iets gebeurd; niet óp en niet buiten het veld.” Wat er wel inhakte: “De dood van Tim van Dijk en het overlijden van jonge en oude vrijwilligers. Maar in dat grote gemis zie je ook onze saamhorigheid.” Bloemheuvel is blij met de bloeiende club: “We hebben prachtige sponsors en een geweldige hoofdsponsor: Plus. Zij maken - met de vrijwilligers - de club; vaak jaren. Alles voor IJFC! Johan heeft het, ook financieel, geweldig gedaan. “

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten