<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: )

IJsselstein kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • De gemeente IJsselstein zegt samen met Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht ‘Nee!’ tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom hijst wethouder Eveline Schell op de startdatum donderdag 25 november de Orange the World-vlag. 


De IJsselsteinse wethouder hijst de oranje vlag, symbool van de campagne, op de Plaats samen met Resie Meisters, presidente van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht, deel van een internationale serviceorganisatie van vrouwen. De gemeente IJsselstein steunt de actie, die enkele weken duurt, inmiddels voor het derde jaar. Zo wordt de boodschap tegen vrouwengeweld via de digitale informatieborden bij de invalswegen van de stad breed onder de aandacht gebracht. Op diverse plekken wordt een ‘Stop geweld tegen vrouwen’-graffiti aangebracht en het torentje van het Historische Stadhuis op de Plaats wordt oranje uitgelicht. Het Museum IJsselstein aan de Walkade hangt gedurende de actie oranje vlaggen op.
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en start een ‘16 days of action’. Landelijk thema dit jaar is Preventie. Met de actie ‘Ik ben #medestander’ kan iedereen zijn betrokkenheid laten zien. Wie de actie wil steunen kan op www.orangetheworld.nl de #medestanderpledge ondertekenen.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten