Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

IJsselstein kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen 332 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De gemeente IJsselstein zegt samen met Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht ‘Nee!’ tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom hijst wethouder Eveline Schell op de startdatum donderdag 25 november de Orange the World-vlag. 

De IJsselsteinse wethouder hijst de oranje vlag, symbool van de campagne, op de Plaats samen met Resie Meisters, presidente van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht, deel van een internationale serviceorganisatie van vrouwen. De gemeente IJsselstein steunt de actie, die enkele weken duurt, inmiddels voor het derde jaar. Zo wordt de boodschap tegen vrouwengeweld via de digitale informatieborden bij de invalswegen van de stad breed onder de aandacht gebracht. Op diverse plekken wordt een ‘Stop geweld tegen vrouwen’-graffiti aangebracht en het torentje van het Historische Stadhuis op de Plaats wordt oranje uitgelicht. Het Museum IJsselstein aan de Walkade hangt gedurende de actie oranje vlaggen op.
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en start een ‘16 days of action’. Landelijk thema dit jaar is Preventie. Met de actie ‘Ik ben #medestander’ kan iedereen zijn betrokkenheid laten zien. Wie de actie wil steunen kan op www.orangetheworld.nl de #medestanderpledge ondertekenen.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57