<p>Bijpraten in Dorpshuis De Vaart.</p>

Bijpraten in Dorpshuis De Vaart.

(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Dorpsbewoners Linschoten terug in hun dorpshuis De Vaart

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN • Linschoters kunnen weer gewoon in hun dorpshuis De Vaart terecht om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakkie leut, een glaasje of een spelletje. Tot voor kort namen zij zelf een stoel mee van thuis en eigen koffie, thee of iets anders om op het plein voor het Dorpshuis bij te kunnen praten.


Het dorpshuis, sinds 1989 eigendom van de gemeente Montfoort, verkeerde in zeer slechte staat mocht niet meer worden gebruikt. Omdat dorpelingen elkaar toch misten kwamen zij elke vrijdag op het plein voor het dorpshuis samen op een van huis meegebrachte stoel en dronken hun eigen koffie, thee of iets anders.

Stichting LiBel (Linschotens Belang) en SBML (Stichting Beheer sporthallen Montfoort - Linschoten) hebben er alles aan gedaan om de deuren van het dorpshuis in Linschoten met succes weer open te krijgen voor publiek. Vrijwilligers hebben de huiskamer van Linschoten nu volledig opgeknapt. Voor de gezelligheid en de verbinding in het dorp zijn de Linschoters voor een heel groot deel nu weer zelf verantwoordelijk.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten