Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

De beste tips voor het schoonhouden van een mondkapje

  •   keer gelezen

In het najaar van 2021 ontkomen we er niet meer aan; het dragen van een mondkapje. Dat is overigens niet alleen in het najaar het geval, maar waarschijnlijk ook aan het begin van 2022. We zitten nu eenmaal in een coronapandemie waar we lastig uit lijken te komen.


Als je naar bijvoorbeeld een supermarkt gaat, is het verplicht om een mondkapje te dragen. Om van de beste werking te genieten, is het zaak dat je dit mondkapje op de juiste manier draagt. Dit betekent onder meer dat je het mondkapje over jouw neus én mond heen moet dragen. Tevens is het zaak dat je jouw mondkapje goed schoon weet te houden.

Verwissel regelmatig jouw mondkapje
Heb jij voor de aanschaf van wegwerp mondkapjes gekozen? Dan is het advies om één mondkapje slechts één keer te gebruiken. Heb je het mondkapje gister al naar de supermarkt gedragen? Voorkom dan dat je ‘m vandaag nog een keer draagt; daar zijn de wegwerp mondkapjes namelijk niet voor bestemd.

Was mondkapjes indien dit mogelijk is
Heb jij voor bijvoorbeeld stoffen mondkapjes gekozen? Dan doe je er verstandig aan om de mondkapjes met enige regelmaat te wassen. Je kunt het mondkapje in bijvoorbeeld jouw wasbak in het water laten weken. Je kunt er echter ook voor kiezen om het mondkapje in de wasmachine te laten reinigen.

Check hiervoor wel goed het labeltje of de verpakking van het mondkapje. Daarop staat namelijk aangegeven hóe je het mondkapje precies kunt wassen. 

Bewaar de mondkapjes op een stofvrije plek
Tevens is het belangrijk dat je de mondkapjes op een stofvrije plek gaat bewaren. Bewaar de mondkapjes dus niet in jouw jaszak, maar bewaar ze in een luchtvrije verpakking in bijvoorbeeld een tas. Als je mondkapjes aanschaft, krijg je deze overigens in een handige verpakking geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de mondkapjes in die verpakking te laten zitten. Op deze manier voorkom je dat er stof in/bij het mondkapje terecht komt.

Laatste tip: gebruik je gezonde verstand. Daarmee kom je al heel eind met betrekking tot het dragen van een mondkapje!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten