Foto: gemeente Lopik

Lotte Roodenburg eerste kinderburgemeester van gemeente Lopik

  •   keer gelezen

LOPIK • Lotte Roodenburg (10) uit Benschop is de eerste kinderburgemeester van gemeente Lopik. Lotte werd op woensdagochtend 17 november rond half 11 door burgemeester Laurens de Graaf ‘overvallen’ op haar school, de Eben Haëzerschool in Benschop. “Collega, wat fijn dat jij de kinderburgemeester wordt, wat vind je er zelf van?”, vroeg burgemeester De Graaf. “Heel leuk”, reageerde Lotte. Ze had het niet verwacht.


Lotte heeft meegedaan aan de tekenwedstrijd in het kader van het project ‘Waardevol Lopik’. Met haar tekening van het allermooiste uit haar buurt won ze de tekenwedstrijd. Lotte tekende dieren, vrienden en de natuur. Ze wil als kinderburgemeester iets doen voor het milieu en het verkeer. Verder wil ze activiteiten organiseren voor jong en oud en bovendien houdt ze van gezelligheid. Lotte is voor een jaar de kinderburgemeester en gaat de komende tijd veel samen met burgemeester Laurens de Graaf optrekken.
De jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, Ton Goedemans (ambassadeur van het project Waardevol Lopik) en Laura Overhorst (projectmedewerker), heeft uit alle tekeningen de winnaar gekozen. De jury heeft ook acht andere tekeningen gekozen, die worden opgenomen in het magazine dat gemaakt wordt in het kader van ‘Waardevol Lopik’. Alle negen kinderen ontvangen hierover nog een bericht én een leuke prijs.
Op dinsdag 23 november a.s. wordt Lotte geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van de gemeente Lopik voorafgaand aan de raadsvergadering. Zij krijgt tijdens de beëdiging de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen.
Lopik is onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ bezig met een voorbereiding van een fusie met één of meerdere gemeenten. Hierbij gaat de gemeente uit van de eigen kracht. Om die reden worden er diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt de vraag gesteld wat de dorpen uniek maakt en hoe het is om in de dorpen te leven. Vervolgens wordt verkend wat belangrijk is om aandacht aan te besteden in de toekomst. Lopik vindt het belangrijk om ook jongeren en kinderen te betrekken bij dit waardevolle project.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten