<p>Het gouden paar Ton van Agthoven en Lida Vergeer.</p>

Het gouden paar Ton van Agthoven en Lida Vergeer.

(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Gouden paar: Ton de baas van de fabriek en Lida van het koor

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN • De trouwfoto van Ton van Agthoven en Lida Vergeer hing vijftig jaar geleden in de etalage bij de fotograaf in Woerden. Ter ere van het gouden huwelijksjubileum werd dezelfde plaat bevestigd op hun voordeur. Zo kon ook burgemeester Van Hartskamp tijdens haar felicitatiebezoek zien hoe het paar indertijd straalde. 


Beide geboren en getogen Linschoters woonden op steenworp afstand van elkaar. Pas toen Ton de blonde Lida zag schaatsen op ‘De Vort’ viel zijn oog op haar. Na een bioscoopafspraak verloor hij haar niet meer uit het oog. Hun huwelijk werd gesloten op het gemeentehuis in Linschoten en de Montfoortse RK kerk. Het paar werd de trotse ouders van twee kinderen en grootouders van vier kleinkinderen. 
Van het gouden bruidspaar wordt wel gezegd: Hij was de baas in de fabriek en zij van het koor, Op 15-jarige leeftijd ging Ton in opleiding bij dorpssmid en leermeester Jaap van Dijk. “Jaap was een stille innemende man. Hij kon goed delegeren”, vertelt Ton. “Begin jaren tachtig kregen we de kans om Van Dijk’s Apparatenfabriek over te nemen. Het kwam op ons pad en we hebben er geen spijt van gehad.’’ Lida nam de administratie op haar schouders. Soms waren er zorgen. Zeker als er niet genoeg werk dreigde voor de twintig mensen op de werkvloer.
De passie van Lida is zingen. Het echtpaar was lid van kerkkoor Interludium. Van dat koor werden zowel het kinder- als het volwassenen koor met enthousiasme door Lida geleid. Professionele zanglessen bleken de basis voor een glansrijke zangcarrière en talloze concerten. Ruim tien jaar maakte Lida deel uit van een kamerkoor dat optrad in theaters, zorgcentra en ziekenhuizen. Ze zingt nu nog in een zangkwartet. Meer dan tien jaar organiseert het paar de ‘KLOZ 10’ huisconcerten in hun woning. Publiek en professionele musici worden met open armen ontvangen om te genieten van een mooi concert en na afloop een goed glas wijn.

Janneke Severs-Hilgeman

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten