<p>Idee&euml;n uitwisselen voor nog meer samenwerking en nog betere zorg en welzijn in IJsselstein.</p>

Ideeën uitwisselen voor nog meer samenwerking en nog betere zorg en welzijn in IJsselstein.

(Foto: Ingezonden foto)

IJsselsteinse zorgverleners trekken samen op

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Stichting ZorgSaam IJsselstein wil zorgverleners met elkaar te verbinden, om gezamenlijk de kwaliteit van leven van de inwoners van IJsselstein te kunnen verbeteren. Vorige week kwamen zo’n honderd zorgverleners bij elkaar tijdens de Verbindingsdag ‘Samen werken aan samenwerken’, om alles te horen over de laatste ontwikkelingen rond de zorg in IJsselstein.


Bestuurder en huisarts Floor Verhagen-van Woerkum blikte tijdens de Verbindingsdag vooral vooruit. “Hoe kunnen we de gemeente, het sociaal domein en welzijn nog beter aan de zorg verbinden?” Met een verdere professionalisering is de organisatie ook aangepast met onder andere wijkmanagers. 
Een ander belangrijk onderwerp voor Stichting ZorgSaam was de verbetering van de communicatie met en tussen zorgverleners. Daarom werd tijdens de Verbindingsdag ‘Corpio’ gelanceerd: een digitaal platform voor zorgverleners in IJsselstein. Corpio bevat een smoelenboek, een plek om belangrijke documenten te verzamelen, digitale ontmoetingsplekken en nieuwsberichten. “Zo kunnen zorgverleners elkaar nog makkelijker vinden en is het mogelijk om direct contact met elkaar te onderhouden. Ook voor nieuwe zorgverleners in IJsselstein is meteen duidelijk wie ze voor welke onderwerpen moeten hebben”, aldus Verhagen. “Zo krijgen de IJsselsteiners snel mogelijk hulp van de juiste professionals in zorg en welzijn.”

De stichting ZorgSaam bestaat al zes jaren, waarin de zorg en kwaliteit van leven voor patiënten succesvol en concreet werden verbeterd.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten