De 1-1 van IJsseloever Dames 1 in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Craeyenhout D1 Foto: Tony_Buijse

Dames 1 IJsseloever door in bekertoernooi

Sportt 399 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Vrijdagavond 12 november speelde Dames 1 uit tegen Bennebroek D1. Gespeeld werd er in de strijd om de vierde Silvercup. Dat is de ronde van het bekertoernooi waarin de Eerste Klasse teams mee gaan doen. IJsseloever won met 3-1 van Bennebroek en gaat daarmee door naar de volgende ronde. Naast IJsseloever D1 gaan ook door naar de volgende ronde Westerpark D1, Leusden D1, Nieuwegein D1, Shinty D1 en Weesp D1.

Ook in de competitie doen de dames goed mee. In de uitwedstrijd van vorige week won het team met 4-0 van Warande D1. Zondag speeldet het team thuis tegen de nummer 3 in de poule, Craeyenhout D1. Het werd een 3-2 overwinning

Vanaf het begin van de eerste helft is IJsseloever vooral aan het verdedigen. Craeyenhout speelt sterk, zet IJsseloever flink onder druk en krijgt veel strafcorners en lange corners. IJsseloever houdt het eerste kwart nog stand, dankzij goed verdedigend werk en een uitstekend spelende keepster. In het tweede kwart valt dan in de 26e minuut toch de 0-1. Craeyenhout houdt de greep op IJsseloever dan niet meer vol. De thuisploeg krijgt meer ruimte en benut die ook. Zes minuten wordt op knappe manier 1-1- gelijk gemaakt.
In de tweede helft is een heel anders spelend IJsseloever Dames 1 te zien. De underdog positie lijkt ingeruild te zijn voor die van een tegenstander van gelijk postuur. Na nog geen drie minuten scoort IJsseloever 2-1 uit een strafcorner. En een paar minuten later, uit een vergelijkbare situatie, wordt het 3-1. In de 25e minuut krijgt Craeyenhout een strafbal die keurig wordt benut, 3-2. IJsseloever speelt vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit en zet Craeyenhout flink onder druk.

Nederlaag Heren 1

IJsseloever Heren 1 speelde vorige week 1-1 gelijk, uit bij Union H1. Zondag stond de thuiswedstrijd gepland tegen middenmoter Berkel-Enschot H1. IJsseloever verloor met 2-3

Als de wedstrijd nog geen twee minuten oud is weten de bezoekers al te scoren en is het 0-1. tien minuten later wordt het dan ook nog 0-2. IJsseloever zet er dan duidelijk een tandje bij. En dat heeft al direct resultaat. Binnen een minuut is het 1-2 na een hele mooie aanvallen van de spitsen van IJsseloever. In de 22e minuut krijgt IJsseloever een strafcorner waaruit dan 2-2 gelijk wordt gemaakt.
De tweede helft is vooral in de slotfase spannend. Berkel-Enschot komt in de 21e minuut op 2-3 voorsprong. IJsseloever gaat daarna weer op jacht naar de gelijkmaker. Het team krijgt diverse strafcorners, maar komt niet meer langs de verdediging van Berkel-Enschot.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10