Foto: Aangeleverd

Ronald Koehorst benoemd tot lijsttrekker LDIJ

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van de LDIJ unaniem Ronald Koehorst (55) benoemd tot hun lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook werd het thema van het programma voor de verkiezingen vastgesteld: IJsselstein Zelfstandig.


Ronald Koehorst woont, samen met zijn vrouw Cora, sinds 2001 in IJsselstein en werd in maart 2014 gekozen in de IJsselsteinse gemeenteraad. In december 2014 werd hij fractievoorzitter van de LDIJ en die functie vervult hij nog steeds. Hij is werkzaam bij een makelaar in verzekeringen. 

“Het is fijn dat onze leden wederom voor mij als lijsttrekker hebben gekozen”, aldus Ronald Koehorst, “de komende jaren moeten we vechten voor onze zelfstandigheid”. 

Omdat Lopik vanwege financiële problemen op zoek is naar een fusiepartner, wordt er druk uitgeoefend op IJsselstein om zich aan te sluiten bij de Lopikerwaard, Nieuwegein of Utrecht. De LDIJ ziet echter de noodzaak niet om op te gaan in een grote gemeente en kiest voor een zelfstandig IJsselstein.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten