<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Stockfoto)

Woningbouw Montfoort stap dichterbij langs Bleek en Doeldijk

  •   keer gelezen

MONTFOORT • De Montfoortse gemeenteraad heeft vorige week unaniem besloten om uitbreidingslocaties De Bleek en Doeldijk als eerste uit te gaan werken voor de bouw van nieuwe woningen in Montfoort.


De Bleek langs de rand van de wijk Hofland en Doeldijk ten noorden van de Hollandse IJssel gelden als kansrijke locaties voor het bouwen van woningen, zeker gezien de combinatie van beide locaties: De Bleek voor een breed en gevarieerd aanbod van woningen in alle segmenten en de Doeldijk voor bijzondere woonvormen zoals zorg en centrumgerichte functies. Binnenkort start de gemeente met het participatietraject voor omwonenden en andere belanghebbenden. Daarnaast gaat de gemeente afspraken vastleggen over de samenwerking met de ontwikkelaars.

Bouwtrajecten zijn langlopende trajecten, maar de gemeente zet de voorbereiding al in gang, zodat de bouw over een aantal jaren gestaag op gang komt. 

De locatie IJsselvreugd wordt nu niet ontwikkeld, maar is wel vastgelegd als alternatief voor het geval een andere locatie afvalt of als toekomstige uitbreidingslocatie. Het is niet noodzakelijk om drie locaties gelijktijdig in uitwerking te nemen. Heeswijk-Tiendweg is de minst geschikte uitbreidingslocatie en vervalt in de plannen.

In de woningbouwopgave is afgesproken dat er 430 extra woningen moeten worden gebouwd in de periode tussen 2019 en 2030. Dit is nodig voor het behoud van de vitaliteit van de plaats en sluit aan bij de toenemende vraag. De gemeente verwacht dat er ook voor de periode na 2030 extra woningen nodig zullen zijn. ‘’Op deze behoefte moeten we ons nu vast voorbereiden, we gaan daarom uit van circa 1.000 extra woningen tussen 2019 en 2040.’’

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten