<p>Sint tijdens een eerdere intocht met burgemeester Van Hartskamp.</p>

Sint tijdens een eerdere intocht met burgemeester Van Hartskamp.

(Foto: Aangeleverd)
update

Sinterklaas zaterdag 13 november naar Montfoort

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Zaterdag 13 november is het zo ver. Dan komt Sinterklaas aan in Montfoort.


In opdracht van de Winkeliersvereniging zorgt Organisatie Intocht Sinterklaas Montfoort op de IJsselkade voor een warm onthaal van de Sint en zijn Pieten. Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar op de IJsselkade, om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. De vertrouwde liedjes, het dansje en natuurlijk het Sinterklaaslied van Montfoort, worden nog even goed geoefend om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en zijn Pieten zich weer welkom voelen in Montfoort. 

De verwachting is dat de boot om 14.00 uur door de brug vaart en aanmeert aan de IJsselkade. Hier heet Sinterklaas alle kinderen welkom en gaat daarna samen met zijn paard, Amerigo, onder leiding van de ZWUP door de binnenstad richting het Sint Joseph.

Sinterklaas heeft al aan de organisatie doorgegeven dat hij het altijd heel erg leuk vindt als er zoveel mogelijk kinderen met hem, Amerigo en de Pieten mee lopen richting het Sint Joseph.

Pietenmiddag

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur is er een gezellige pietenmiddag in het Sint Joseph voor de kinderen tot ern met groep 5 van de basisschool. Tijdens deze middag vindt er een leuke pietenshow plaats.

Glutenvrije Piet

Ook dit jaar is er tijdens de intocht weer een glutenvrije Piet aanwezig rond 14.30 bij Bakkerij Aelbers voor de deur. De glutenvrije Piet heeft speciale pepernoten bij zich die glutenvrij, lactosevrij, melkvrij en tarwevrij zijn!

Afsluiting binnenstad

In verband met de intocht is de IJsselbrug vanaf 13.30 tot 14.45 uur geheel afgesloten. Van 13.45 tot 14.45 uur moet het verkeer ook elders in de binnenstad rekening houden met afsluitingen. De Hoogstraat is gedurende de gehele tijd afgesloten voor verkeer. De organisatie vraagt iedereen in deze tijd de binnenstad met de auto te mijden en de gehele dag geen auto’s te parkeren op Onder de Boompjes.

Meer informatie

Actuele informatie, ook in verband met coronamaatregelen, verschijnt op de Facebook pagina van de Organisatie Intocht Sinterklaas: www.facebook.com/optochtmontfoort

Update: QR-code nodig bij intocht

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten